A kognitív viselkedésterápia (CBT) egyes módszerei és technikái rendkívül változatosak és különböző pszichológiai alapelveken nyugszanak. A CBT, amely bizonyítottan a leghatékonyabb terápiák egyike, fejlődése során mindhárom hullámával (viselkedésterápia, kognitív terápia, elfogadáson alapuló terápiás módszerek) hozzájárult a pszichológia eszköztárának sikeres bővítéséhez.

Az evidencián alapuló pszichoterápiás módszerekkel foglalkozó kerekasztal-beszélgetésünk első eseményén a sématerápiával és az MBCT (Mindfulness alapú kognitív terápia) módszerével foglalkozunk.

Célunk, hogy mélyebb betekintést nyújthassunk e két módszer működésével kapcsolatban:

  • milyen problémák és mentális zavarok esetén bizonyulhatnak hatékonynak,
  • hogyan vélekedik a két módszer az emberi elme működéséről és miben látja a gyógyulás útját
  • mit tudnak kínálni a kliensek számára, miként épül fel egy terápiás folyamat és egy-egy ülés a gyakorlatban,
  • milyen további perspektívák állnak a módszer előtt
  • hogyan sajátíthatók el, mi a képzés folyamata.

Kerekasztal-eseményünkön két szaktekintéllyel, Dr. Simon Viktória sématerapeutával és Fazekas Gáborral, a Center for Mindfulness Hungary alapítójával és gyakorló terapeutájával beszélget szakemberünk, Szabó Fanni, az MCC-Mindset Pszichológia Iskola kutatója.

Eseményünket elsősorban pszichológushallgatóknak, szakmabelieknek, valamint a téma iránt érdeklődő laikusoknak ajánljuk. Az eseményen történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet a következő oldalon tudnak megtenni: 

REGISZTRÁCIÓ

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

Dr. Simon Viktória: Pszichiáter, pszichoterapeuta, sématerapeuta, sémaszupervizor. Több, mint 20 éves oktatói és klinikai gyakorlattal rendelkezik, amely során mind az akut fekvőbetegellátásban, mind az ambuláns környezetben is a pszichiátriai betegek széles skálájának kezelésében szerzett gyakorlatot. Érdeklődési területei közé tartozik a felnőttkori ADHD, nárcisztikus személyiségzavar, stresszkezelés, traumákhoz kötődő mentális zavarok kezelése, pszichotikus betegek ellátása és pszichoterápiás szemléletű vezetése, online terápiák kutatása-fejlesztése, gyakorlata és integrálása a pszichiátriai és pszichoterápiás ellátásba.

Fazekas Gábor: A Center For Mindfulness Hungary alapítója, amely fontos szerepet tölt be a Mindfulness módszerek népszerűsítése, a meditáció és a tudomány összekapcsolása terén Magyarországon. Ezenfelül alapító-elnőke Magyarországi Mindfulness és Kontemplatív Egyesület (MMKE) szakmai szervezetnek is. 15 éve foglalkozik Mindfulness alapú tanfolyamok szervezésével, illetve rendszeres meditációs foglalkozásokat tart és előadásokat szervez az Országos Onkológiai Intézetben ingyenes önkéntes jószolgálati tevékenységként.

Szabó Fanni: az MCC-Mindset Pszichológia Iskola kutatója, az ELTE Pszichológia kar Mesterszakos végzős hallgatója.

Helyszín: MCC, Budapest, 1113 Tas Vezér utca 3-7., Szilágyi Erzsébet terem

Időpont: 2024.06.19 17.00-19.00.