Személyiség

Hogyan ne vond kétségbe önmagad?

„Szerencsés voltam.

Élet & Pszichológia

Az egészséges önértékelés hat alappillére

Önértékelésük meghatározza, hogy hogyan viszonyulunk másokhoz és önmagunkhoz, hogyan éljük meg sikereinket és kudarcainkat, és hova helyezzük el magunkat a világban.

Személyiség

Öt tudományosan alátámasztott szabály, hogy jobb legyél az ágyban

A sokat emlegetett „brit tudósok” naponta szállítanak olyan megdöbbentő eredményeket, amikre nem is sejtettük, hogy kíváncsiak lennénk, de ha már tudjuk, akkor is rejtély, miért lehetnek hasznosak számunkra.

Sportpszichológia

Sziklamászás vs. gyorshajtás – extrém sport mint terápia

Napjainkban nem csak a sokszor életveszélyes helyzetekkel járó extrém sportokat űzik sokan, a hagyományos sportok esetében is egyre többen a szélsőségeket keresik.

Élet & Pszichológia

A történetem én vagyok – hogyan segítheti a naplóírás az önbecsülésünket?

Akármennyire szeretnénk hinni, hogy teljes befolyással bírunk saját sorsunk felett, a valóságban számtalanszor szembesülünk vele, hogy életutunk szerencsés vagy szerencsétlen véletlenek sorozata, amikre nem feltétlenül vagyunk hatással.

Élet & Pszichológia

A szerelem vak, avagy ezért kevésbé intelligens a párod, mint hiszed!

Sokszor emlegetett eredmény a pszichológiai kutatások világából, hogy hajlamosak vagyunk túlértékelni saját intelligenciánkat.

Élet & Pszichológia

Le a külsőségekkel – szeressük máshogy a testünket!

Fogyasztói társadalmunk keblén melengeti a szépség felszínes ideálját, ezzel háttérbe szorítva azokat a nézőpontokat, melyek a felszínesség mögött keresik az értékeket.