Élet & Pszichológia

Sokoldalú magabiztosság – Hogyan segíthet bennünket a pszichodiagnosztikában?

Önbizalmunk jelentős befolyással bír mindennapjainkra, egy-egy helyzetben nyújtott reakciónkra. De vajon milyen összefüggésben állhat magabiztosságunk a mentális egészségünkkel?

Személyiség

A rendes lányok csendben sírnak? – A jókislány-szindrómáról

Sok nőt neveltek úgy, hogy legyen mindig kedves és segítőkész. Az ilyen jókislányok megtanulják elfojtani a dühüket, nem tudnak nemet mondani, és egész életükben igyekeznek megfelelni mindenkinek - azaz szorongó nagylányok lesznek.

Élet & Pszichológia

„Legelőször önmagunkat kell megszeretni” – de hogyan és miért?

Az egyik legelkoptatottabb pszichológiai jó tanács, hogy tanuljuk meg önmagunkat szeretni.

Élet & Pszichológia

Le a külsőségekkel – szeressük máshogy a testünket!

Fogyasztói társadalmunk keblén melengeti a szépség felszínes ideálját, ezzel háttérbe szorítva azokat a nézőpontokat, melyek a felszínesség mögött keresik az értékeket.

Élet & Pszichológia

Az egészséges önértékelés hat alappillére

Önértékelésük meghatározza, hogy hogyan viszonyulunk másokhoz és önmagunkhoz, hogyan éljük meg sikereinket és kudarcainkat, és hova helyezzük el magunkat a világban.

Élet & Pszichológia

Hogyan növelhetjük önbizalmunkat az írás által? – A perspektívaváltás ereje

Az írás segíthet tudatosítani és formálni a belső hangunkat, ha megfelelően használjuk – cikkünkben megmutatjuk, hogyan.

Élet & Pszichológia

Amit jó érzés adni és kapni is - pszichológus szemmel a dicséretek fontosságáról

Miért jó dicsérni? Nemcsak az esik jól, ha megdicsérnek, megerősítenek minket képességeinkben, de kutatások szerint a dicséretek, bókolás annak a félnek a mentális jóllétére is kedvező hatással bírhat, aki adja azt.

Élet & Pszichológia

Az önértékelés törvényszerűségei

Önértékelésünk nem statikus, hanem változékony.

Sportpszichológia

Sportpszichológiai trükkök a mindennapok kihívásaihoz

Miben különbözik a kiemelkedően sikeres sportolók hozzáállása a többiekétől? Milyen technikákkal dolgoznak a teljesítményük maximalizálása érdekében? Cikkünkben olyan sportpszichológiai trükkökről írunk, amelyeket a mindennapi életben is hasznosíthatsz.