Gondoltál már rá, hogy egy szexuális segédeszközöket forgalmazó boltba jó érzésekkel menj be? Hogy milyen lenne, ha nem a szégyen vagy bűntudat, hanem az öröm és a magabiztosság hatná át a szexuális élményeidet? Cserháti-Herold Janka ezt szeretné megvalósítani. A LaDea szexwellness webshop megnyitóján jártunk.

Miben segíthet egy szexuális segédeszköz? Többek között az önbizalom, az izgalmi állapot növelésében, a hüvely rugalmasságának és lazaságának fejlesztésében, de akár erekciós problémák orvoslására is jó lehet, természetes úton, gyógyszerek nélkül. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek kötelező lenne rezgő, szívó eszközöket beszereznie, de érdemes lehet átgondolni, hogy vajon mi tart vissza tőle minket?

Cikkünket folytatva megtudhatod, hogy:

  • Miért olyan fontos, hogy tudd közölni a partnereddel, ha óvszert szeretnél használni?
  • Ha még sosem használtál szexuális segédeszközt, hogyan érdemes elkezdened?
  • Miért fontos, hogy növeljük a szexuális önbizalmunkat?
  • Mik a legújabb eszközök, amelyek ebben segíthetnek és hol lehet ezeket beszerezni?

„Úgy izgulok, de nem magamért, hanem valamiért, ami fontos nekem” – kezdte nyitóbeszédét Cserháti-Herold Janka, a LaDea szexwellness webshop alapítója. Mint elmondta, nagyon szeretné, hogy a LaDea sikeres legyen, de nem az eladási számok miatt, hanem hogy minél többen magabiztosan érezhessék magukat intim helyzetben.

Cserháti-Herold Janka a LaDea megálmodója és Knapek Éva klinikai szakpszichológus. (Forrás: LaDea/Sebestyén Gábor)

Cserháti-Herold Janka több évvel ezelőtt indította el a Hormonmentes Youtube- és Instagram-csatornáit, ahol a közösségi média segítségével juttatja el nap, mint nap az emberekhez a termékenységtudat fontosságát és módszereit. Úttörőként vállalta fel, hogy igenis fontos, hogy a nők és férfiak tisztában legyenek a termékenység és a reprodukciós rendszer működésével és ne feltétlenül a hormonális fogamzásgátlást tekintsék elsődlegesnek, hiszen a hormonmentes megoldások tárháza is rengeteget bővült napjainkra. Janka most az szexwellness online üzletével folytatja ezt a küldetését.

„Az önbizalmat úgy fogalmaznám meg: tudom, hogy számíthatok magamra, az önbecsülés pedig az, hogy mennyire tartom magam szerethetőnek, érdemesnek a méltó bánásmódra” – mondta el Knapek Éva klinikai szakpszichológus a megnyitó utáni beszélgetésben. Janka és Éva átbeszélték, hogy hogyan is épül fel sokszor tudattalanul a szexualitáshoz való viszonyulásunk, amely az önképünknek egy fontos szelete. Például fontos mozzanat, hogy hogyan reagáltak a szüleink, amikor szexjelenetet mutattak a TV-ben. Elfordultak, fújjoltak, elkapcsoltak, nevettek vagy természetes módon tudtak jelen lenni? Az sem mindegy, mit hallottunk az iskolában a tanárainktól, kortársainktól. Valamint a saját tapasztalatok is nagy erővel bírnak. Ezek mellett még sok egyéb más is befolyásolhatja a szexről alkotott képünket.

Sokan ismerkedtek a legújabb szexuális segédeszközökkel. (Forrás: LaDea/Sebestyén Gábor)

Kiemelték, hogy mennyire fontos, hogy tisztában legyünk saját preferenciáinkkal, valamint hogy képesek legyünk nemet mondani számunkra kellemetlen helyzetekre. „Az óvszerhasználat kérdése nemcsak egészségügyi, hanem lélektani jelentőséggel is bír” – hívta fel a figyelmet Knapek Éva. Az, hogy tudjuk képviselni az óvszerhasználat iránti igényünket mindenképpen erősítheti a szexuális önbecsülésünket. A vágyaink felismerése és kifejezése hasonlóan fontos lépés ahhoz, hogy önbizalmunk növekedni tudjon.

Ezáltal válhatnak kiegyensúlyozottabbá és örömtelibbé a szexuális élmények.

A LaDea célja, hogy mindenki számára elérhető legyen az, hogy biztonságosan meg tudja tapasztalni a szexuális örömöket és saját igényeit. Ezekhez különböző szexuális segédeszközöket ajánlanak, például, vibrátorokat, üvegből és kristályból készült tojásokat, új típusú szívó funkcióval ellátott eszközöket. Emellett a fájdalmas szexuális élményekre is kínálnak megoldást jelentő tárgyakat. Vaginizmus, vagyis túl feszes, görcsös hüvely esetén nagy segítség lehet az úgynevezett hüvelytágító szett használata. Fájdalmas behatolás esetén, ha méretbeli eltérésekről van szó, az úgynevezett Ohnut segíthet.


Az úgynevezett Ohnut eszköz, amely segít a kényelmes behatolásban. (Forrás: LaDea.hu)

„Érdemes lehet először egyedül próbálgatni a szexuális segédeszközök használatát, mivel így nem lesz rajtunk nyomás esetlegesen a partnerünk miatt. Nem kell senkinek megfelelnünk, hiszen egyedül vagyunk a helyzetben” – ajánlotta Knapek Éva klinikai szakpszichológus. Amennyiben megerősödtünk ebben és szeretnénk, valamint a partnerünk is nyitott rá, akkor közösen is lehet kísérletezni eszközök használatával intim helyzetben. Természetesen csak akkor érdemes eszközöket kipróbálni és használni, ha szeretnénk. Ha ódzkodunk tőle vagy nem akarunk tárgyakat igénybe venni, az is teljesen rendben van!

A LaDea egyelőre webshop formájában elérhető, de a későbbiekben várható fizikai boltnyitás is.

                                                                                    ***

Amennyiben új szintre emelnéd a szexualitásodat, ajánljuk szakemberünk nemrég megjelent könyvét a Szexpert - Légy szakértője a szexualtásodnak! címmel, amelyben egy egész fejezet foglalkozik az szexuális segédeszközök használatával, történelmével, jelenével és fontos tudnivalókra is felhívja a figyelmet. A szexuális egészségünk kihagyhatatlan része az önmegismerés, amelynek része lehet akár az eszközhaználat is. „Kívánd, szeresd, fogadd el magad és a másikat is jobban fogod kívánni, szeretni és elfogadni” – tartja Kacsur Adrienn.

Ha pedig inkább videós formában fejlődnél, akkor a 4 videóból álló Webinárunkat javasoljuk számodra, ahol megtudhatod például, hogy a kötődési stílusod, hogyan befolyásolhatja a párválasztásodat, valamint a leggyakoribb szexuális zavarokat és lehetséges kezelési eszközeit is megismerheted.