A belátás művészete - a kulcs önmagunk megismeréséhez?

Mi vezethet el és mi gátolhatja az önmagunkkal való szembenézést? Habár az önismeret folyamata minden bizonnyal sokrétű, éntudatosságunk sikerességének egyik kulcstényezőjét a saját magunkkal kapcsolatos belátás mértéke is képezheti.

Vallás & pszichológia

Háború vagy béke?- versengésre vagy együttműködésre lettünk teremtve, melyik tesz boldogabbá?

Vajon tényleg az a legsikeresebb életstratégia, ha másokon átgázolva minden helyzetből győztesként kerülünk ki? A neuropszichológia és a Biblia szerint nem. De akkor mi a másik út, mi tesz minket valójában boldoggá?

Kapcsolataink

Miért érdemes kitűzni a céljainkat?

Céljaink értelmet adnak életünknek. Megtanítanak küzdeni, rugalmasan gondolkodni, általuk fejlődhet személyiségünk, végül pedig megízlelhetjük a siker ízét. Cikkünkben kifejtjük, hogyan működnek a célok és mi segíthet a megfogalmazásukban?

Sportpszichológia

Miért jó a győzteseknek szurkolni? – ezért választunk okosan csapatot

A lelátón ülve, vagy a tévé előtt izgulva, kicsattanó örömmel, vagy hatalmas csalódással fogadjuk kedvenc csapatunk győzelmét illetve vereségét. Hogyan válik valaki szurkolóvá életre-halálra és ennek milyen előnyei lehetnek?

Személyiség

15 másodperc hírnév – a "TikTok" láz nyomában

A villámgyorsasággal terjedő TikTok sokak számára ismerős alkalmazás lehet. Vajon mi állhat sikerénének hátterében? Cikkünkben pszichológiai szempotból járjuk körül a TikTok-jelenséget.

Élet & Pszichológia

Hát én immár mit válasszak? – A sikeres pályaválasztás kérdése

Ahhoz, hogy ne csak szakmát, hanem egyben hivatást is válasszunk, célszerű megtalálni azt a munkát, amivel tökéletesen összeillik a személyiségünk is.

Gyermekpszichológia

Pápá pelenka! Gyakorlati tippek a sikeres szobatisztasághoz

A nyugati társadalomban jelentősen kitolódott a szobatisztaság kezdete az elmúlt hetven évben.

Sportpszichológia

Összekovácsolva – pszichológiával a sikeresebb csapatért

A csapatsportokat vizsgáló sportpszichológiai kutatásokban a mentális felkészülés hatásai mellett a csapathálózat fejlesztése is egyre nagyobb teret kap.

Mi van az Üveghegyen innen és túl? - Gondolatok pénzről és sikerről a népmesékben

A mesevilág a kollektív tudattalan tárháza, az emberiség emlékezete, amit a történetek elmesélésével generációról generációra tovább örökíthetünk. A mesék, a közszájon forgó történetek vagy más irodalmi művek megalapozzák, hogy a jövő generációja milyen é