A motivációról szülőknek – Hogyan támogassuk gyermekünket a célegyenes felé vezető úton?

Az értelmes célok kitűzése, illetve azok eléréséhez vezető út megtervezésének képességét jobb minél korábban elsajátítani. Hogyan segíthetjük szülőként gyermekeinket a céljaik elérésében és a motivációjuk fenntartásában?

Miből van az üvegplafon? – A nőket érő sztereotípiák és elvárások a munka világában

A nemek közötti egyenlőtlenséget még nem sikerült felszámolni. A jelenlegi tendenciát tartva még legalább 255 évet kell várnunk, mire megszűnik például a bérszakadék. Körbejárjuk a munkával kapcsolatos női nemi szerepeket és az uralkodó sztereotípiákat.

Nyerd meg a gyerek életét! – A Squid Game-hatás

Téma a szülői értekezleteken, a gyerekek iskolai szünetben eljátsszák jeleneteit, halloweenkor egyes helyeken betiltották a sorozathoz kapcsolódó jelmezeket. Cikkünkben körbejárjuk sikerét gyermekpszichológiai szempontok alapján.

Squid game - valós pszichológiai jelenségek egy fiktív világban

A Squid Game sikerének különböző teóriái, társadalmi párhuzamai mellett kifejezetten érdekesnek találtam a sorozat epizódjaira úgy (is) rátekinteni, milyen valós pszichológiai jelenségekkel találkozhatunk az egyes részek által.

Sportpszichológia

Sikerre élesítve. Avagy mentális formaidőzítés a sportban 2. rész

Hogyan készüljünk a formaidőzítésre fejben? Milyen technikák eszközök állnak rendelkezésünkre? Mik lehetnek az elkerülendő buktatók a felkészülésnél. Cikksorozatunkban ezeket a témákat járjuk körül.

A belátás művészete - a kulcs önmagunk megismeréséhez?

Mi vezethet el és mi gátolhatja az önmagunkkal való szembenézést? Habár az önismeret folyamata minden bizonnyal sokrétű, éntudatosságunk sikerességének egyik kulcstényezőjét a saját magunkkal kapcsolatos belátás mértéke is képezheti.

Vallás & pszichológia

Háború vagy béke?- versengésre vagy együttműködésre lettünk teremtve, melyik tesz boldogabbá?

Vajon tényleg az a legsikeresebb életstratégia, ha másokon átgázolva minden helyzetből győztesként kerülünk ki? A neuropszichológia és a Biblia szerint nem. De akkor mi a másik út, mi tesz minket valójában boldoggá?

Kapcsolataink

Miért érdemes kitűzni a céljainkat?

Céljaink értelmet adnak életünknek. Megtanítanak küzdeni, rugalmasan gondolkodni, általuk fejlődhet személyiségünk, végül pedig megízlelhetjük a siker ízét. Cikkünkben kifejtjük, hogyan működnek a célok és mi segíthet a megfogalmazásukban?

Személyiség

15 másodperc hírnév – a "TikTok" láz nyomában

A villámgyorsasággal terjedő TikTok sokak számára ismerős alkalmazás lehet. Vajon mi állhat sikerénének hátterében? Cikkünkben pszichológiai szempotból járjuk körül a TikTok-jelenséget.