Munkapszichológia

A kiégés 3 típusa – találkoztál már valamelyikkel?

Megdőlt az az elképzelés, miszerint mindenkinél ugyanúgy jelentkezik a munkahelyi kiégés. A fizikai és lelki síkon megnyilvánuló tüneti jellegzetességek alapján a szakértők a kiégés több altípusát határozták meg.

Munkapszichológia

Nem elég a 24 óra? – Így teremts egyensúlyt munkád és magánéleted között!

Hogyan lehet megteremteni a munka és a magánélet egyensúlyát? Sokan küzdünk ezzel a mindennapokban. Az Eisenhower-mátrix segítségével prioritásokat állíthatunk és csökkenthetjük a stresszt - cikkünkben bemutatjuk, hogyan használhatjuk ezt életünk szervezé

Élet & Pszichológia

Aggodalom testben és lélekben – Az egészségszorongás és ami mögötte van

Testi és lelki egészségünk miatti aggodalmunk olykor intenzív szorongásba torkollhat. Cikkünkben az egészségszorongás hátterében húzódó főbb tényezőket ismertetjük, amelyek ráirányítják a figyelmet a megelőzés és a kezelés lehetőségeire.

Élet & Pszichológia

Máris eleged van az ünnepekből? – 8 stratégia, hogy idén megtaláld az örömöt a karácsonyi időszakban

Úgy érzed, hogy miközben körülötted mindenki karácsonyi lázban ég te legszívesebben már túl lennél az ünnepeken, vagy leginkább bele sem kezdenél? Segítünk, hogy ne stresszforrásként éld meg ezt az időszakot!

Élet & Pszichológia

Szelíd advent – Hogyan hangolódjunk az ünnepekre?

Az advent időszakában számos cél, terv és vágy körvonalazódik bennünk, amely gyakran elvárásokkal és szorongással terhelődik. Cikkünkben az ünnepekre hangolódás teljesebb megéléséhez szeretnénk hozzájárulni néhány tippel.

Élet & Pszichológia

Milyen lelki tényezők befolyásolhatják a meddőség kialakulását?

Vajon melyek lehetnek a várandósság megvalósulását nehezítő főbb lelki tényezők? Cikkünkben ennek járunk utána, hiszen a meddőség hatékony kezeléséhez elengedhetetlenül szükség van a kiváltó okok minél szélesebb körű feltárására.

Élet & Pszichológia

Mitől válunk lelkileg sérülékenyebbé?

Izgalmas kérdés, hogy mi az oka annak, hogy egyik ember kisebb nehézségek esetén is kritikus lelkiállapotba kerül, míg mások testi és lelki egyensúlya súlyos tragédiák átélése során sem borul fel tartósan. Vajon mitől függ lelki sérülékenységünk?

Élet & Pszichológia

Háború kívül és belül – Hogyan birkózzunk meg a traumatikus hírekkel?

Traumatikus eseményeket nemcsak közvetlenül élhetünk át, a hírek által okozott frusztráció, félelem és stressz is befolyásolhatja az egészségünket. Melyek azok a faktorok, amelyek segíthetnek a traumatikus eseményekkel, hírekkel való megküzdésben?

Élet & Pszichológia

Több mint egy megjegyzés: a catcalling pszichológiája

A kéretlen, sértő utcai megjegyzések súlyos hatással lehetnek a nőkre, kiváltva stresszt és szégyenérzetet. Ezzel szemben az elkövetők gyakran nem érzik sértőnek szavaikat. Emiatt érdemes mindkét fél fejébe belepillantanunk.