"Letölthető munkahelyek", metaverzumok és avatárok – Mit tartogat számunkra a jövő virtuális világa?

Unalmasnak találja a munkába járást? Semmi gond! A technika rohamos fejlődésével, hamarosan az avatárját küldheti el a munkahelyére. Vajon innovációt hoz ez az életünkbe, vagy potenciális veszélyforrást jelent?

Hogyan épül fel egy jó csoport, ami optimálisan működik?

Hogyan épül fel egy csoport? Milyen személyiségtípusok jelennek meg egy jól működő csoportban? Hogyan érdemes kiválasztani a tagokat? Segíthet ez a pár sor az optimális csoport kialakításánál.

The Office másképp: Michael Scott, avagy a toxikus vezetés művészete

A ,,The Office” című sorozat főszereplője Michael Scott felettébb megosztó érzéseket keltett nézők millióiban. A rossz főnök karikatúrájává vált figura a már-már toxikus vezetést és munkahelyi légkört testesíti meg.

Előítéletesség-mentesen: hogyan kerekedjünk felül a sztereotípiákon?

Sokan vagyunk sokfélék, ezért az embereknek egyre nagyobb a tolerancia iránti igénye. A sztereotípia és az előítéletesség kihat a munkánkra is. Hogyan győzhetjük le előítéleteinket? Mi az összefüggés a kedveltség, a kompetencia és a sztereotípia között?

„Hétköznapi szadisták” az online világban – A Sötét Tetrád

Bizonyára sokan találkoztunk már internetezés közben, kéretlen tartalmakkal és rosszindulatú kommentekkel. A trollkodás mára megszokott jelenség a felhasználók körében. Valójában kik a trollok? Mivel magyarázható a viselkedésük?

Hogyan segíthet az önismeret a kiégés megelőzésében?

A kiégés sajnos mindennapi életünk része lett. Kutatások által bizonyított tény, hogy kialakulását nagyban befolyásolja a környezet, a munkahelyi stresszorok, az öröklött hajlam és az egyéniség. De vajon mi a helyzet az önismerettel?

Esőember vagyok, lásd meg bennem a lehetőséget! – Az autisták munkába állásának lehetőségei

Hazánkban is egyre több az autizmussal élő emberek száma, ezzel ellentétben a foglalkoztatottságuk igen alacsony. Képességeik sok esetben lehetővé tennék az elhelyezkedésüket, mégis hátrányt szenvednek a munkaerőpiacon. Miben különböznek az autista embere

Készen állsz egy új küldetésre? – Így legyünk gamerek a való életben

Vajon mitől olyan élvezetesek a videójátékok, és miért tudják órákig fenntartani a figyelmünket? Mi az, amiben a videójátékok jobbak, mint a való élet? És hogyan lehet segítségünkre ez a tudás a hétköznapi problémáink megoldásában?

A hatalom korrupttá tesz? – Így változtatja meg gondolkodásunkat a hatalom

„Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - mondta Abraham Lincoln. E kijelentés mentén azóta számos pszichológiai kutatás is készült annak érdekében, hogy kiderítsék, mi történik az emberi pszichével, ha az illető hatalomhoz jut.