Technopánik 2024-ben – Miért félünk a mesterséges intelligenciától?

A technológiai innovációktól és az ismeretlentől való félelem mindig is tipikus reakciónk volt, és ez evolúciós okokra vezethető vissza.

A kiégés 3 típusa – találkoztál már valamelyikkel?

Megdőlt az az elképzelés, miszerint mindenkinél ugyanúgy jelentkezik a munkahelyi kiégés. A fizikai és lelki síkon megnyilvánuló tüneti jellegzetességek alapján a szakértők a kiégés több altípusát határozták meg.

Téged helyettesíthet a mesterséges intelligencia? – ezekre a készségekre van szükséged, hogy helyt állj a jövő munkaerőpiacán

Az MI technológiája átírhat pár foglalkozási kört, de vajon vannak olyan emberi készségek, amelyek leválthatatlanná tesznek bennünket?

Így válhatsz jó főnökké – 3 vezetői lecke Paul Atreidestől, a Dűne főszereplőjétől

Paul Atreides vezetői attitűdje iránymutató lehet minden főnök számára.

A transzgenerációs téglák hatása a munka-magánélet egyensúlyra – Pszicho-Kávéház Limpár Imrével

Mik a leggyakoribb kihívások a munka-magánélet egyensúly elérésében? Hogyan tudjuk felismerni és helyrebillenteni, ha meginog ez az egyensúly? A februári Pszicho-Kávéház eseményünkön Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus mesélt a témáról.

Nem elég a 24 óra? – Így teremts egyensúlyt munkád és magánéleted között!

Hogyan lehet megteremteni a munka és a magánélet egyensúlyát? Sokan küzdünk ezzel a mindennapokban. Az Eisenhower-mátrix segítségével prioritásokat állíthatunk és csökkenthetjük a stresszt - cikkünkben bemutatjuk, hogyan használhatjuk ezt életünk szervezé

Hivatás, szakma, munka – Elköteleződünk egy életre vagy elhagyjuk a pályánkat?

Az élet egy hihetetlenül összetett út, tele kanyarokkal és választási lehetőségekkel. Érthető tehát, ha úgy érezzük, elvesztünk az elágazások sűrűjében. Hogyan találhatjuk meg a saját pályánkat?

Nem vagy boldog a munkahelyeden? – Ezek a kielégületlen szükségletek okozhatják a hiányérzetet

Cikkünkben bemutatjuk, hogyan alakítják a szükségleteink és az érzelmeink a munkához való viszonyulásunkat, valamint hogy milyen lehetőségeink vannak a hatékonyabb munkavégzésre és a pszichés jóllétünk fejlesztésére.

MEGHÍVÓ: Hivatás, szakma, munka: elköteleződünk egy életre vagy elhagyjuk pályánkat? – Dr. Koltói Lilla pszichológus előadása

Az élet egy hihetetlenül összetett út, tele kanyarokkal és választási lehetőségekkel. Ha úgy érzed, elvesztél az elágazások sűrűjében, ha épp szembesülnöd kell a pályaelhagyás kihívásaival, akkor ez az előadás neked szól!