MEGHÍVÓ: Hivatás, szakma, munka: elköteleződünk egy életre vagy elhagyjuk pályánkat? – Dr. Koltói Lilla pszichológus előadása

Az élet egy hihetetlenül összetett út, tele kanyarokkal és választási lehetőségekkel. Ha úgy érzed, elvesztél az elágazások sűrűjében, ha épp szembesülnöd kell a pályaelhagyás kihívásaival, akkor ez az előadás neked szól!

A munkahelyi mentorálás – A módszer, amivel nemcsak a munkavállaló, de a vállalat is fejlődhet

Egyre inkább beigazolódni látszik, hogy a munkaerő megtartása és a munkavállalók fizikai és mentális jóllétének biztosítása, mindennél fontosabb lehet. Ehhez nyújt eszközt a mentorprogram bevezetése.

Nem mindegy, mikor és hogy tartasz szünetet! – Így pihenj a hatékonyság érdekében

Néha azon kaphatjuk magunkat, hogy órákon keresztül fel sem álltunk az asztalunktól. De vajon mennyi ideig tudunk ténylegesen fókuszálni és mikor érdemes szünetet tartanunk? Nézzük meg, mit mond erről a tudomány!

Milyen lenne az ideális munkakörnyezet idegrendszerünk számára?

Cikkünkben az elmúlt évek néhány idegtudományi kutatását mutatjuk be, amely segíti a hatékony munkavégzést és tanulást.

„Hétköznapi szadisták” az online világban

Bizonyára sokan találkoztunk már internetezés közben, kéretlen tartalmakkal és rosszindulatú kommentekkel. A trollkodás mára megszokott jelenség a felhasználók körében. Valójában kik a trollok? Mivel magyarázható a viselkedésük?

Pszichoedukációs tartalomgyártót keresünk

Csapatunkba pszichoedukációs tartalomgyártót keresünk. Olyan pszichológus hallgatót vagy pszichológust várunk erre a pozícióra, aki szívesen tenne nap mint nap azért, hogy több ezer emberhez eljussanak a mentális jóllétet támogató tartalmaink.

Hamis emberismeret? – avagy a személyiségtesztek árnyoldala

Izgalmas felfedezés, hogy egyes tesztek milyen sokat megállapíthatnak rólunk pár kérdésre való válaszolgatás során.

Hogyan segít az önismeret a kiégés megelőzésében?

A kiégés sajnos mindennapi életünk része lett. Kutatások által bizonyított tény, hogy kialakulását nagyban befolyásolja a környezet, a munkahelyi stresszorok, az öröklött hajlam és az egyéniség. De vajon mi a helyzet az önismerettel?

Vezetővé válunk vagy születünk? – Interjú a GROW integrált vezetőképzés tapasztalatairól

Amikor vezetésről beszélünk, sokszor még mindig tartja magát a fejünkben az a hiedelem, hogy a határozott kiállású, domináns személyiségek ösztönösen jó vezetők - de vajon tényleg?