Élet & Pszichológia

Mentális zavar jelentkezik fél éven belül a koronavírusos betegek harmadánál

Eddig is születtek már kutatások, melyek felhívták a figyelmünket arra, hogy a jelenlegi járványhelyzet nemcsak fizikai, de mentális egészségünket is nagymértékben befolyásolja, egy frissen megjelent, átfogó felmérés szerint azonban a helyzet még ennél is komolyabb lehet.

Kapcsolataink

Pornóhasználat a koronavírus idején

Vajon olyan időkben, mikor a kapcsolatok beszűkülnek, az ismerkedési lehetőségek korlátozódnak, és az egész világot érintő szabályozások miatt hatalmas stressznek van kitéve mindenki, hogyan alakul az emberek viszonya a pornográfiához?

Élet & Pszichológia

Máshogy kell megküzdenünk a harmadik hullámmal – mit javasolnak a szakemberek?

Egy év eltelt, mióta gyökeresen megváltozott az életünk: cikkünkben áttekintjük, hol tartunk most, miben más a harmadik hullám, és milyen megküzdési módokat javasolnak a pszichológus szakemberek.

Munkapszichológia

A szociális háló függésében, avagy érint-e bennünket a patológiás együttlét?

A korlátozások időszakában nemcsak azzal érdemes foglalkoznunk, hogy a szociális érintkezések hiánya milyen hatást gyakorolhat ránk, hanem érdemes átgondolnunk ennek a másik végpontját is, a különböző közösségimédia-felületeken eltöltött időt és az ebből

Gyermekpszichológia

Koronavírus és cyberbullying járvány? – az internetes zaklatás és annak terjedése pandémia idején

A koronavírus-járvány minden ember életét gyökeresen megváltoztatta, és rengeteg negatív következménnyel jár.

Élet & Pszichológia

Igaz vagy hamis? – Az álhírek pszichológiája a járvány időszakában

Ha akarnánk se tudnánk magunkat teljesen elzárni a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírek folyamától. Információk tömkelege zúdul ránk nap mint nap, melyek közül nehéz kiszűrni, vajon mi felel meg a valóságnak. Milyen káros következményei lehetnek az ál

Élet & Pszichológia

Harcban a koronavírussal – Hogyan alakul az oltási kedv?

Nem ez az első súlyos világjárvány, amivel az emberiségnek szembe kell néznie és valószínűleg nem is az utolsó. A vírusok ellen pedig az oltás módszerének feltalálásával tudtuk felvenni hatékonyan a harcot.

Élet & Pszichológia

A szabadban lenni még a magányra is ellenszer egy új kutatás szerint

A karanténidőszakban sorra bukkannak fel a tanulmányok arról, mitől lehet valaki boldogabb, mi segít, hogy jobban viseljük az életünk megváltozását.

Vallás & pszichológia

„Ne féljetek!” – Hogyan segíthet a vallás a szorongás megélésében?

„Ha valaki eltöri a karját, mindenki rohan, hogy aláírja a gipszét.