Gyermekpszichológia

Minden kamasz verset ír? – Az írás gyógyító hatása

A kamaszok érzelmei szélsőségesen váltják egymást. Egyszer nagyon mélyen vannak, aztán madarat lehet velük fogatni. Ma még tetszik nekik valami, holnap már nem. Mégis ebben a viharos időszakban a kamaszok megtalálják az öngyógyítás útját: kiírják magukból

Kapcsolataink

Versekkel a démonaink ellen

„Az igazi költészet kezdettől fogva arról szól, amiről nem lehet beszélni.” Tőzsér Árpád ikonikus mondatánál nem kell jobb felvezetés a következő cikkhez.

Vallás & pszichológia

Háború vagy béke?- versengésre vagy együttműködésre lettünk teremtve, melyik tesz boldogabbá?

Vajon tényleg az a legsikeresebb életstratégia, ha másokon átgázolva minden helyzetből győztesként kerülünk ki? A neuropszichológia és a Biblia szerint nem. De akkor mi a másik út, mi tesz minket valójában boldoggá?

Élet & Pszichológia

Pilinszky János és a pszichológia – a Pilinszky 100 alkalmából

Szemügyre vesszük, hogyan vallott a lélektan vonatkozásában Pilinszky János, miért válthatott ez ki erős érzelmeket a pszichológusokból, és hogyan kapcsolható össze költői hitvallása mégis ezzel a tudományterülettel.

Élet & Pszichológia

Tényleg zsenik az ázsiaiak? – Sztereotípia, versengés és oktatás a kollektív társadalomban

A sztereotípiák széles körben hitelt nyernek, de vajon a kutatások eredményei is alátámasztják azokat?

Élet & Pszichológia

Határtalan pszichológia – szakemberválasztás külföldön élőként

Ha külföldön élő magyarként szeretnénk pszichológiai tanácsadásban részt venni, számos egymással versengő szempont merülhet fel a szakemberkeresés során. Cikkünkben igyekszünk hasznos támpontokkal szolgálni.

Gyermekpszichológia

Nature versus nurture – avagy bűnözőnek születni kell?

Amióta a pszichológia mint tudomány felütötte a fejét, a kutatók, tudósok, pszichológusok számos tanulmányban vitáztak arról, hogy vajon mi van viselkedésünkre nagyobb hatással, az öröklés vagy a környezet.

Munkapszichológia

Mit keres a vers a patikában? – avagy készségfejlesztés kreatívan

Az év eddigi egyik legmegdöbbentőbb vállalkozásának, az első brit verspatikának megnyitása január elején elárasztotta a vezető hírportálokat.

Munkapszichológia

Versenyelőny a munkaerőpiacon – hogyan szerezz jobb állást?

Számos állást kínál a munkaerőpiac, viszont ahhoz, hogy igazán kitűnjünk a jelentkezők közül és jó lehetőségekhez jussunk, nem elegek a szakmai kompetenciáink.