A Mathias Corvinus Collegium és a Mindset Pszichológia szeptemberben pszichológia szakirányt indít, amely az egyetemi oktatást kiegészítő, magas színvonalú, exkluzív képzést nyújt a hallgatóknak. 2018-tól a szakirány vezetője Partos Bence, a Mindset Pszichológia főszerkesztője, szakmai fővédnöke pedig prof. dr. David Venter, a Harvard Egyetem oktatója lesz. 

Májusban lezárult az MCC-Mindset Pszichológia szakirány első felvételije, amely során 81 jelentkező közül 9 szerencsés hallgató nyert felvételt a Mathias Corvinus Collegium és a Mindset Pszichológia által indított exkluzív képzésre. A 2018 szeptemberében induló pszichológia szakirány vezetője Partos Bence, a Mindset Pszichológia főszerkesztője és társtulajdonosa lesz.

Partos Bence 2017-ben köztársasági ösztöndíjjal szerezte meg diplomáját az ELTE pszichológia szakán. A Mathias Corvinus Collegium média szakirányán 2016-ban diplomázott, ezt követően az intézmény vezetőképző programját is elvégezte. Partos Bence a Mandiner főszerkesztő-helyettese, valamint a Mindset Pszichológia társtulajdonosa és főszerkesztője. Magyar bajnok birkózó, négy évig dolgozott edzőként a Dorogi Nehézatlétikai Clubban. 2018-tól az MCC-Mindset Pszichológia szakirány vezetője.

„A szakirány vezetőjeként azon leszek, hogy a Mathias Corvinus Collegium és a Mindset Pszichológia támogatásával Magyarországon egy új, a környezetét alakítani képes, a közösségekre hatni tudó, a társadalomért tenni akaró pszichológus generációt neveljünk fel. Fontosnak tartom, hogy a jövő pszichológusai ne passzív befogadói, hanem aktív és felelős használói legyenek a szakirányon szerzett exkluzív tudásnak. Bízom benne, hogy hallgatóink okosan fogják alakítani azokat a kereteket, melyeket az MCC és a Mindset Pszichológia fog kínálni nekik az elkövetkezendő években. A szakirány vezetőjeként azon leszek, hogy hallgatóink meghatározó szakmai tapasztalatokkal, alkalmazható tudással és értékes közösségi élményekkel hagyják el az intézmény falait. Bonus intra, melior exi!” –  Partos Bence.

•••

Az MCC-Mindset Pszichológia szakirány szakmai fővédnöke Nelson Mandela egykori tanácsadója, a Harvard Egyetem oktatója, prof. dr. David Venter pszichológus, szakmai felelőse pedig Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta lesz.