Hogyan és miben tud segíteni a pszichoterápia? Melyek lehetnek a túlsúly és az onkológiai betegségek lelki okai? Mi a szerepe a terápiás kapcsolatnak egy trauma feldolgozásában? A HVG Extra Pszichológia Szalonban és a HVG Könyvek gondozásában megjelent új sorozat, A terapeuta esetei köteteiben is pszichoterápiák történeteit követhetjük nyomon, az első találkozástól egészen a lezárásig. Így betekintést nyerhetünk a terápia folyamatába és a különböző módszerek működésébe, megérthetjük, hogy milyen módon és miben tud segíteni a pszichoterápia. Ezenkívül megtudhatjuk azt is, milyen jelek utalnak arra, amikor érdemes lenne terapeutához fordulni. Programajánlónk. 

Az előadás első részében Dr. Lukács Liza, Nógrádi Csilla és Dr. Szondy Máté előadásában a túlsúly és az onkológiai betegségek lelki hátterével, valamint a terápiás kapcsolat gyógyulásban betöltött szerepével ismerkedhetünk meg. Az este második felében részesei lehetünk a három szakember beszélgetésének, aminek során feltehetjük a saját kérdéseinket is.

Az előadókról röviden

Dr. Lukács Liza, a Lenyelt vágyak c. kötet szerzője, Krízistanácsadó szakpszichológus, fő érdeklődési területei az evészavarok, az elhízás és az életmódváltás pszichológiája. Az egyéni terápiás munkája mellett hazai és nemzetközi tanulmányok, könyvek szerzője és társszerzője.

Nógrádi Csilla, A fattyú c. kötet szerzője, Klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus, onkopszichológus, művelődési és felnőttképzési menedzser. Érdeklődése fókuszában az álmodás és az alkotási folyamatok állnak. Kutatja a művészet és a pszichoterápia összefüggéseit, valamint a terápiás módszerek integrációs lehetőségeit. Szerzői munkássága gyermekkönyvek és pszichológiai művek írását is felöleli. Magánpraxisban fogadja pácienseit.

Dr. Szondy Máté, Klinikai szakpszichológus, családterapeuta, mindfulness-oktató. Érdeklődési területei a pozitív pszichológia és a mindfulness (tudatos jelenlét) alapú megközelítések. Elkötelezett híve a bizonyítottan hatékony módszerek alkalmazásának és a pszichológiai ismeretek minél szélesebb körben történő népszerűsítésének. Az olvadás c. kötet szerzője.

Az eseményt Október 10-én a MOMkultban rendezik este 18:00-kor.

Facebook esemény, jegyek: https://www.facebook.com/events/1949968421912937/?ref=br_rs

***

https://youtu.be/z-htXgkYeeE