A Mindset Pszichológia a pszichológiatudomány révén, valamint színvonalas szakmai szövegeken keresztül közvetít érthető és hasznosítható tudást a nagyközönség számára – írja hivatalos közleményében a Babeș–Bolyai Tudományegyetem. Románia legjobb egyeteme bejelentette: a Mindset Pszichológia kolozsvári fiókszervezetének megalapításával országhatárokon átívelő szakmai közösséggé vált. A Babeș–Bolyai Tudományegyetem azt is leszögezte, hogy a Mindset Pszichológia legfőbb célkitűzése a legfrissebb tudományos eredmények közérthető bemutatása.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem pszichológus oktatóinak közreműködésével, valamint a széleskörű hallgatói összefogásnak köszönhetően megalakult a Mindset Pszichológia Kolozsvár, így áprilistól a pszichológiatudomány iránt érdeklődő magyar közönség Budapest, Szeged, Debrecen és Pécs után Kolozsváron is látogathatja Pszicho-Kávéházainkat.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem ennek kapcsán egy hivatalos közleményt adott ki, melyben hírül adták a Mindset Pszichológia Kolozsvár megalapítását, majd pár sorban a Mindset Pszichológia munkásságát és célkitűzéseit is méltatták. Az alábbiakban teljes egészében közöljük a Babeș–Bolyai Tudományegyetem közleményét:

„Fiókszervezetet alapított Kolozsváron a budapesti székhelyű Mindset Pszichológia online pszichológiai szaklap, amelynek kolozsvári csapatát a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Alkalmazott Pszichológia Intézetének magyar tagozatos diákjai alkotják, az egyetem pszichológia szakos oktatóinak támogatásával és közreműködésével. A tevékenység szakmai partnere a Kolozsvári Magyar Pszichológia Hallgatók Egyesülete KMPSZIHE.

A Mindset Pszichológia online portál a pszichológia tudományának egy olyan innovatív felülete, amelynek célkitűzése a legfrissebb tudományos eredmények közérthető bemutatása. A pszichológia tudománya révén érthető és hasznosítható tudás elérhetővé tétele a nagyközönség számára.

A tudománykommunikációs tevékenységet a Mindset közössége írott online tartalmak és rendezvények formájában valósítja meg. A rendszeresen közölt színvonalas szakmai szövegek mellett ismeretterjesztő előadásokat szerveznek a pszichológia iránt érdeklődők számára.

A budapesti tevékenység mellett Magyarország különböző városaiban működik a Mindet Pszichológia, mint Szeged, Debrecen és Pécs. Áprilistól, a kolozsvári szervezet megalapításával a Mindset országhatárokon átívelő szakmai közösséggé vált.

A Pszicho-Kávéház elnevezéssel kéthavi rendszerességgel fog jelentkezni a Mindset Pszichológia szakmai kerekasztal-beszélgetése, amelynek minden alkalommal más vendégelőadója és négy állandó meghívottja lesz.

Az első kerekasztal-beszélgetés magyarországi meghívottja Kozma-Vízkeleti Dániel – kiképző család-pszichoterapeuta és klinikai szakpszichológus. A Pszicho-Kávéház állandó tagjai lesznek:

Dr. Dégi L. Csaba – pszichológus, habilitált egyetemi docens a Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Szociológia és Szociális Munka Karán, illetve magánpraxissal rendelkező vezető szociális munkás. Többek között a Nemzetközi Pszicho-Onkológiai Társaság (IPOS) igazgatója, Amerikai Onkológiai Szociális Munka Szövetségben (AOSW) Romániai képviselője

Dr. János Réka – szociál – és szervezetpszichológus, a BBTE, Pszichológia és Neveléstudományok Kar, Alkalmazott Pszichológia Intézetének egyetemi adjunktusa. Kutatási területe: az emberi gondolkodás racionalitása és irracionalitása és a gondolkodás hatékonyabbá tétele. A Kolozsvári Feuerstein Intézet igazgatója, amely a gyermekek kognitív képességeinek optimizálásával, valamint a logikai készségek fejlesztésével és az érzelmek szabályozásával foglalkozik.

Dr. Kálcza-Jánosi Kinga – klinikai – és egészségpszichológus, a BBTE, Pszichológia és Neveléstudományok Kar, Alkalmazott Pszichológia Intézetének egyetemi adjunktusa, illetve magánpraxisban autonóm klinikai pszichológus. Kutatási területe többnyire az egészségpszichológia területét öleli fel, azon belül a stressz és a stresszzavarok, a táplálkozás pszichológiai vetülete, az időskori demencia valamint a krónikus betegségek pszichológia aspektusai érdekelnek, több éve aktívan együtt dolgozik a Magyar Diabetes Társasággal.

Rácz Norbert – unitárius lelkész, Kolozsvár-Belvárosi Unitárius Egyházközségben.

»Egy szoknya, egy nadrág – változó nemi szerepeink nyomában« címet viselő Pszicho-Kávéház első találkozójára 2018. április 24-én kerül sor 19 órától a Szentegyház utcai Agape Étterem konferenciatermében.”