A konvencionális orvoslás elleni kirohanásai kifejezett társadalmi veszéllyel járnak. Ennek minősített esetét képezik az oltásellenességet támogató megnyilvánulásai.

„Igen tisztelt Szendi Gábor!

Önre sokan félistenként tekintenek, mert úgy vélik, hogy pszichológus és programozó létére ért az orvostudományhoz, a táplálkozás tudományhoz, az evolúcióelmélethez és szinte minden máshoz. Ezért nagyfokú felelősség terheli abban, milyen üzenetekkel fordul a rajongói felé. Nem túl fontos kérdés, hogy a vízi majomtól származunk-e, vagy, hogy paleo diétát folytatnak-e követői (mivel nem igazi paleo és nem szigorúan követik), de a konvencionális orvoslás elleni kirohanásai kifejezett társadalmi veszéllyel járnak. Ennek minősített esetét képezik az oltásellenességet támogató megnyilvánulásai.

Sajnos, a szólásszabadság jegyében az ismerethiányban szenvedők is oszthatják az észt, ezért jogilag nem támadható, amiket állít. Arra kérem, hogy szokásával ellentétben, olvassa el az elképzeléseivel ellentétes írásokat is, ehhez javaslom a tudományos szakirodalmat.

Baráti üdvözlettel: Boldogkői Zsolt”

Boldogkői Zsolt molekuláris biológus, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára. Számos jelentős tudományos publikációja mellett 2012. óta elsősorban azzal szerzett magának országos hírnevet, hogy különböző portálokon és nyomtatott sajtóorgánumokban, a médiában és különböző konferenciákon rendszeres ismeretterjesztő tevékenységet folytat az orvostudomány területén fellelhető áltudományos nézetekről.

A Szendi Gáborral készült interjúnk első és második része itt és itt olvasható.