A média Janus-arca: hogyan tájékozódjunk úgy a világban, hogy közben mentális egészségünket is óvjuk?

A médiából áradó rémhíreknek és hamis információknak rengeteg káros hatása van. Jelen cikkünkben az ukrán-orosz háború kapcsán szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a világban való tájékozódás során lelki egészségünket is megóvhassuk.

Leckék a háborúról - rendkívüli oktatás harcok idején

Az egyre erősödő konfliktus miatt az ukrán diákok több iskolában hetek óta katonai oktatást kaptak, hogy felkészültek legyenek minden lehetőségre.

Személyiség

A szépség belülről fakad? Milyen arcokat látunk szépnek és miért?

Az emberi arc néhány jellegzetes vonását a világ minden pontján a szépséggel társítják. Melyek ezek, és miért alakult ez éppen így?

Személyiség

A szabadság (h)arcai II. rész – Az akarat

Cikksorozatunk második részében az akaratról lesz szó. Utánajárunk, hogy milyen további lépések szükségesek ahhoz, hogy eljussunk a felelősség felvállalásától a konkrét változásig.

Személyiség

A szabadság (h)arcai I. rész – A felelősség

Feltérképezzük a felelősségünk határait és utánajárunk, hogyan válhat egyáltalán mindez létkérdéssé. Mik lehetnek a felelősség elkerülésének lehetséges veszélyei? És milyen eszközökkel segítheti a terapeuta a felelősség felvállalását?

Újabb nemzetközi kutatás erősítette meg: a Bátor Tábor életeket változtat

Több mint 2200 volt táborozó részvételével készített felmérést az American Institutes for Research.

Élet & Pszichológia

Azt szeretném, ami neki van, Ő pedig azt, ami nekem – az irigység arcai

Az irigységről sokszor negatív érzések jutnak az eszünkbe, ám lehetnek pozitív megjelenési formái is. Az irigységet előnyünkre is fordíthatjuk, pozitív szemléletet sajátíthatunk el. Ez néha nehézségekkel jár, de a felismerés az első fontos lépés a változá

Élet & Pszichológia

Te hogyan reagálsz, ha rosszul mennek a dolgaid? – Ismerjük meg az önkritikusság jelenségét

Mindenki máshogy éli meg a kudarcot. Te képes vagy ilyenkor is kedves maradni önmagadhoz? Vagy talán önmagad legnagyobb kritikusává válsz?

Gyermekpszichológia

„Egyszer volt, hol nem volt” – titkok a minőségi meseolvasásról

Az Óperenciás tengeren is túl, élt egy kisgyermek, akinek a szülei felvették a harcot a „Sietség” nevű sárkánnyal. A Minőségi Meseolvasás királya pedig gyermekük bizalmát és lelki boldogságát adta nekik jutalmul.