Személyiség

A szabadság (h)arcai II. rész – Az akarat

Cikksorozatunk második részében az akaratról lesz szó. Utánajárunk, hogy milyen további lépések szükségesek ahhoz, hogy eljussunk a felelősség felvállalásától a konkrét változásig.

Személyiség

A szabadság (h)arcai I. rész – A felelősség

Feltérképezzük a felelősségünk határait és utánajárunk, hogyan válhat egyáltalán mindez létkérdéssé. Mik lehetnek a felelősség elkerülésének lehetséges veszélyei? És milyen eszközökkel segítheti a terapeuta a felelősség felvállalását?

Újabb nemzetközi kutatás erősítette meg: a Bátor Tábor életeket változtat

Több mint 2200 volt táborozó részvételével készített felmérést az American Institutes for Research.

Élet & Pszichológia

Azt szeretném, ami neki van, Ő pedig azt, ami nekem – az irigység arcai

Az irigységről sokszor negatív érzések jutnak az eszünkbe, ám lehetnek pozitív megjelenési formái is. Az irigységet előnyünkre is fordíthatjuk, pozitív szemléletet sajátíthatunk el. Ez néha nehézségekkel jár, de a felismerés az első fontos lépés a változá

Élet & Pszichológia

Te hogyan reagálsz, ha rosszul mennek a dolgaid? – Ismerjük meg az önkritikusság jelenségét

Mindenki máshogy éli meg a kudarcot. Te képes vagy ilyenkor is kedves maradni önmagadhoz? Vagy talán önmagad legnagyobb kritikusává válsz?

Gyermekpszichológia

„Egyszer volt, hol nem volt” – titkok a minőségi meseolvasásról

Az Óperenciás tengeren is túl, élt egy kisgyermek, akinek a szülei felvették a harcot a „Sietség” nevű sárkánnyal. A Minőségi Meseolvasás királya pedig gyermekük bizalmát és lelki boldogságát adta nekik jutalmul.

Élet & Pszichológia

A tudomány vicces arca, avagy 5 IgNobel-díjas pszichológiai kísérlet

Az IgNobel-díjat, vagy más néven anti Nobel-díjat azok a kutatások kaphatják meg, amelyek értelmetlen eredményekhez, használhatatlan felfedezésekhez, vagy mulatságos végeredményhez vezetnek.

Gyermekpszichológia

Csodálatos alapok – a gyermekjóga ezer arca

A növekvő népszerűségnek örvendő alternatív gyógymódok, a szelíd orvoslás, és az egészséget, boldogságot középpontba helyező terápiák között megjelent a jóga is, a maga többezer éves történetével.

Élet & Pszichológia

Valósággá vált filterek – a snapchat diszmorfia jelensége

A filterekkel ellátott arcok ma már nem csak az online térben vagy a plakátokon, hanem a való életben is ránk mosolyoghatnak, köszönhetően a snapchat diszmorfia terjedésének.