Mádai Nándor

Pszichológus, filozófus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“A káosz megfejtésre váró rend. (José Saramago)”

Mádai Nándor vagyok, okleveles pszichológus. Életünk során sokszor érezzük az elveszettséget, a kiúttalanságot, hogy a korábban világos és tiszta célok egyszerre eltűnnek és csak kérdések és bizonytalanság marad a helyükön. Ilyenkor nehéz elhinni, hogy bármennyire is kényszerítenek a körülmények, mégis a saját döntéseinkkel (is) képesek vagyunk alakítani a sorsunkat. Meggyőződésem, hogy a labirintus, amiben ilyenkor eltévedünk (ha sok zsákutca is van benne, ahonnan vissza kell fordulni), nem útvesztő, hanem feladat, megoldandó és megoldható probléma.

Pszichológiai tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetemen, majd Szegedi Tudományegyetemen folytattam. Az egyetemi évek alatt az érdeklődésem fokozatosan a tanácsadás irányába fordult. A tanácsadásban a közös munka során a kliens saját, gyakran az addig még fel nem ismert erőforrásaira összpontosítunk, amiket segítségül hívhat a megoldásban a  személyes hatékonysága és megküzdőképessége mozgósítása révén. Ebben a folyamatban kulcsfontosságú az önismeret és a tudatosság növelése.

A pszichológiai tanulmányaim megkezdése előtt hosszú időt töltöttem a munka világában nagyon változatos munkakörnyezetben. Dolgoztam a közoktatásban és magyar kisvállalkozásban, de multinacionális és multikulturális közegben is. Ezért a kiégéssel, a karrierkrízissel, a munkahelyi konfliktusokkal, elakadásokkal és döntési nehézségekkel a gyakorlatban is gyakran találkoztam. A tapasztalatom az, hogy egyéni szinten ezek csak nagyon ritkán léteznek izoláltan – általában az élet majdnem minden területét érintik és az ott megjelenő problémákkal oda-vissza hatnak egymásra. Ezek az egyéni lenyomatok, valamint az ezzel való megküzdési lehetőségek és azok segítése nagyon fontos számomra. Éppen ezért tartom fontosnak a pályaorientációs tanácsadást is a fiatalok számára, hiszen a teljes személyt érintő kérdésről van szó egy olyan világban, ahol az egész életre szóló munkahely elképzelése már nem érvényes többé.

A problémákkal való megküzdésben kulcsfontosságúnak tartom az önismeretet, aminek szerves része az önelfogadás. Az önelfogadást azonban elképzelhetetlennek tartom az „egész-ség” nélkül, aminek ugyanúgy része önmagunk külső, mint a belsőnk elfogadása. Sajnos ma nagyon gyakori jelenség a testhez való problematikus viszonyulás. Már régóta foglalkoztat az a feladat, hogy ezzel a testtel, amivel benne vagyunk és teszünk-veszünk a világban, és ami által a többiek számára jelen vagyunk, harmonikus legyen a viszonyunk. 

A tanácsadás legfontosabb jegyének azt tartom, hogy a közös munka során a kliens maga küzd meg a problémával. Ezt a munkát a tanácsadó nem veszi át tőle, hanem támogatja és segíti a folyamatot, ami a magasabb szintű tudatosság és önismeret révén végül a megoldáshoz vezet. Ezért mint okleveles pszichológus, a szörnyek legyőzésében nem, de a labirintusból kivezető út megtalálásában tudok segíteni. Forduljon hozzám bizalommal!

képzései és képesítései

Okleveles pszichológus

Szegedi Tudományegyetem

2018-2020

Az alapképzést a mesterképzésen folytattam, tanácsadás- és iskolapszichológia szakirányon. Itt megismerkedtem a tanácsadás különféle elméleti irányzataival, az életvezetési, pálya- és munkatanácsadás elméleteivel és a krízis-elméletekkel. Megismetem továbbá a tanácsadás és az iskolapszichológia különböző területein használt diagnosztikai eljárásokat és az iskolapszichológia elméleti irányzatait. Ezenfelül felkészítést kaptam a diagnosztikai és tanácsadási módszerek alkalmazására a gyakorlatban különböző életkorú kliensekkel való foglalkozás esetében, az egyéni- és csoportos tanácsadásra, a fejlődés és a változás elősegítésére, pszichológiai ellátás nyújtására a prevenció különböző szintjein.

Viselkedéselemző

Károli Gáspár Református Egyetem

2015-2018

A pszicológia alapképzésen megismerkedtem a pszichológia tudomány elméleti alapismereteivel és alapvető módszereivel. Emellett a képzés alatt végzett terepgyakorlatoknak köszönhetően sok gyakorlati ismeretet is szereztem.

Jogosultság a 10 profilos Szondi-teszt alkalmazására

Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány – Szondi-teszt alaptanfolyam és A Szondi-teszt klinikai pszichológiai alkalmazása tanfolyam

2017-2018

A tanfolyam a Dr. Szondi Lipót által kifejlesztett híres személyiségteszt, a Szondi-teszt 10 profilos technikájáról adott ismereteket. Ez a teszt felhasználható a klinikai pszichológia, az igazságügyi szakértés, a pedagógiai pszichológia, a nevelési tanácsadás, a pályaválasztási tanácsadás területén is. A kétrészes tanfolyam elvégzésével jogosulttá váltam a 10 profilos Szondi-teszt klinikai alkalmazására (https://szondialapitvany.hu/index.php/szondi-teszt-jogosultsag).

Esztétika, filozófia bölcsész és filozófia tanár

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar

1998-2005

Az első diplomáimat filozófia és esztétika szakon szereztem. Úgy gondolom, hogy ez alapjaiban határozta meg későbbi szemléletemet, mind az emberekhez, mind a problémákhoz és azok megoldásához való hozzáállásomat. Emellett megalapozták bennem azt a nyitottságot, empátiás és elfogadó attitűdöt, amik a tanácsadói tevékenység apajait jelentik.

szakmai tapasztalat

PSZICHOLÓGUS GYAKORNOK

Budai Gyermekkórház Epilepszia-neurológiai szakambulancia

2017 szeptember- november

A gyakorlat során részletesebb ismereteket kaptunk a leggyakoribb neurológiai eredetű betegségekről, az általános és speciális diagnosztikai módszerekről. Lehetőségünk volt vizsgálatok felvételének megfigyelésére és az eredmények értékelésében, valamint az esetek elemzésében való részvételre.

PSZICHOLÓGUS GYAKORNOK

Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat: VI. kerületi Tagintézmény

2019 szeptember – december

A Pedagógiai Szakszolgálatnál töltött terepgyakorlat során megismerkedtem a pszichológusi működés intézményes kereteinek hétköznapjaival. Olyan gyakorlati ismereteket szereztem itt, amiket a tankönyvek nem tartalmaznak és amiket a több évtizedes gyakorlat ad hozzá az elmélethez.

PSZICHOLÓGUS GYAKORNOK (Iskolapszichológus)

Veres Pálné Gimnázium (Budapest)

2020. február - május

A terepgyakorlat során megismerkedtem a klasszikus iskolapszichológiával, és annak gyakorlati működésébe is bepillantást nyertem. A sok hasznos elméleti és gyakorlati példa mellett a megvalósítás hogyan-járól is kaptam tippeket, és elleshettem trükköket.

beszélt nyelvek

ENGAngol

érdeklődés

Filozófia

Irodalom

Képzőművészet

Filmek

köszönetnyilvánítás

695

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180