Élet & Pszichológia

Miért rosszabb érzés a dobogó második fokán végezni, mint a harmadikon?

Miért érezzük rosszul magunkat, amikor „csak” ezüstérmesek lettünk egy versenyen, és miért képes örülni valaki, aki harmadik lett? Cikkünkben a társas összehasonlítást járjuk körbe.

Amikor a motor felbőg – Mitől különleges sport az autóversenyzés?

Amikor sportokról beszélünk, ritkán gondolunk az autóversenyzésre. Nézzünk meg néhány pszichológiai szempontot, amik mentén különbözik a klasszikus sportágaktól.

Sportpszichológia

"Küldetésem segíteni a mindennapi hősöket a teljesítményük mögötti mentális területek fejlesztésével" - Interjú Sárkány Dominikkel

Sárkány Dominik 8 éven keresztül öttusázott versenyszerűen, majd csocsóban ért el kiemelkedő eredményeket. Nemrég csatlakozott a Mindset csapatához, mint tanácsadó pszichológus és mentál tréner. A következőkben a vele készült interjúnkat olvashatjátok

Kapcsolataink

Mindent a győzelemért! – A versengés pszichológiája

Mindannyian kerültünk már versenyhelyzetbe, az iskolai megmérettetésektől kezdve a sportversenyeken át a családon belüli apró versengésekig. Mitől függ, hogy van aki élvezi ezeket a szituációkat, és a velejáró feszültséget, sokakban viszont félelmet kelt.

Sportpszichológia

Te tudtad? – Érdekességek az olimpiákról

A tokiói olimpia kezdetével a világ nagy része lázban ég, hiszen ismét szoríthatunk kedvenc sportolóinknak a legkülönfélébb sportágakban.

Sportpszichológia

Az vagy amit megTEszel – Idegenvezetés a teljesítménykényszer bugyraiban

Amikor egy célért küzdünk, jobb nem hátranéznünk. Azonban néha oldalra tekinthetünk, hogy lássuk, a világ nem csak abból áll.

Élet & Pszichológia

Amikor nem nyerő a legjobbnak lenni – a komparatív előnyök természete

Életünk során sokszor kell versenybe szállnunk másokkal, törekedve arra, hogy minél jobb helyezést érjünk el.

Munkapszichológia

Versenyelőny a munkaerőpiacon – hogyan szerezz jobb állást?

Számos állást kínál a munkaerőpiac, viszont ahhoz, hogy igazán kitűnjünk a jelentkezők közül és jó lehetőségekhez jussunk, nem elegek a szakmai kompetenciáink.

Munkapszichológia

Boldogság mint versenyelőny

Mindannyian sikeresek és boldogok szeretnénk lenni.