Az emberek alapvetően társas lények, mindenkinek szüksége van a rendszeres szociális interakciókra. Azonban nagy egyéni különbségek lehetnek abban, hogy ez kinél milyen formában és mekkora mértékben nyilvánul meg, tehát hogy mennyire vagyunk fogékonyak a másoktól származó társas jelzésekre, és mi magunk mennyire aktívan veszünk részt ebben a kommunikációban.

Az MTA Természettudományi Kutatóintézetében, a Pszichobiológiai kutatócsoportban zajló kutatásunk első lépéseként összeállítottunk egy kérdőívet, mely feleletválasztós kérdésekből áll, és a humán társas készségek mérését hivatott szolgálni.

A kérdőív végén lehetőséged nyílik jelentkezni a kutatás második szakaszára, az MTA TTK-n zajló kísérletfelvételre, melyben az ember társas készségeinek érdekes jelenségeit fogjuk vizsgálni (képernyő előtt végezhető egyszerű, játékos feladatokkal) úgy, hogy a résztvevők a végén maguk is bepillantást nyerhetnek saját elméjük működésének titkaiba.

Amennyiben felkeltette érdeklődésed ez a kutatás és szívesen részt vennél benne, IDE kattintva elérheted a kérdőívet, s kitöltésével elősegítheted a kutatás sikerességét!

A kérdőívet természetesen akkor is kitöltheted, ha nem kívánsz a későbbiekben személyesen is részt venni a teszteken.

A kísérletsorozat eredményeiről a kutatás lezárása után az érdeklődőknek tájékoztatást küldünk. Töltsd ki kérdőívünket, hogy segítsd a tudományos ismeretek fejlődését és hogy jobban megismerhesd önmagad!