Bár egyre több szó esik az autizmus spektrum zavar mivoltáról, általában még mindig csak egy megoldandó problémaként, gyógyítandó betegségként tekintenek rá. Ez a hozzáállás azonban az autizmus alapjaiban történő megértését akadályozza: azt az atipikus idegrendszeri működést, ami érzékelésben, észlelésben és gondolkodásmódban is bámulatosan sokszínű jellegzetességeket alakít ki.

Ezen a nyomvonalon elindulva szeretnénk közelebb kerülni az autizmus spektrum zavarral élők gondolkodásmódjához, feltérképezve milyen kihívásokat és erőforrásokat rejt magában, mely pontokon tudjuk megkönnyíteni az ezzel élők mindennapjait és milyen módon tudunk a legkönnyebben kapcsolódni hozzájuk.

A beszélgetés szervezője az MCC-Mindset Pszichológia Iskola, meghívott vendége dr. Madarassy-Szűcs Anna gyermek- és ifjúságpszichiáter szakorvos, aki megosztja gondolatait és tapasztalatait a témával kapcsolatban. A beszélgetést moderálja Polyák Lili, az MCC-Mindset Pszichológia Iskola hallgatója, a Kognitív és Neuropszichológia Műhely tagja.

Előadásunk új szempontokat és ismereteket kíván átadni a téma iránt érdeklődő laikusoknak, a gyakorlatban már tapasztalt hozzátartozóknak, de a hivatásuk során az autizmus spektrum zavarral találkozók számára is.

Várunk minden érdeklődőt,

  • aki érezte már úgy, hogy saját vagy szerettének idegrendszere egyszerűen "máshogy van huzalozva", de nem tudta megfogni, miben is rejlik a különbség,
  • aki ismer autizmus spektrum zavarral élőt, de nehezére esik kapcsolódni hozzá, megérteni működését,
  • aki szeretné a sztereotípiákon és hiedelmeken túl mélyebben rálátni az autizmus spektrum zavar mivoltára.

Az előadásra a belépés ingyenes, de regiszrációhoz kötött, amit ezen az oldalon lehet megtenni.

Részletek:

  • Dátum: 2024 május 17 16:00-17:30
  • Helyszín: MCC Scruton, 1113 Budapest Tas Vezér utca 3.
  • Előadó: dr. Madarassy-Szűcs Anna gyermek- és ifjúságpszichiáter szakorvos
  • Moderátor: Polyák Lili, az MCC-Mindset Pszichológia Iskola hallgatója, a Kognitív és Neuropszichológia Műhely tagja