Esemény

A daganatos betegség dilemmái: megelőzés, megküzdés, poszttraumás növekedés

2024. 05. 07. 18:00-20:30

Az újonnan diagnosztizált daganatos betegségek száma Magyarországon évente az 50 ezret is meghaladja. A daganatos betegséggel küzdők nemcsak a betegségük és az ezzel járó kezelés miatt élnek fájdalommal, fizikai nehézségekkel, hanem mentálisan és lelkileg is súlyos terhekkel kell megküzdeniük. Ráadásul az érintett beteg családtagjait, hozzátartozóit, barátait is komoly kihívás elé állítja egy ilyen élethelyzet.

Jegyár
3500 Ft
2 óra 30 perc
max. 100 fő
Twentysix Budapest

Leírás

Vajon tehetünk-e valamit azért, hogy megelőzzük a daganatos betegséget? Milyen szerepet játszhat a betegség kialakulásában az életmódunk, a pszichés állapotunk, vagy a különböző káros szokásaink? Lehetséges-e pozitív pszichológiai változásokat megtapasztalni a betegség hatására – betegként, vagy akár hozzátartozóként – a negatív következmények és megterhelő események mellett?

Ezek súlyos és sokszor érzékeny kérdések lehetnek, amelyekre különféle válaszok adhatók. A Mindsetben ezért fontosnak tartjuk, hogy szakmailag hiteles, mégis közérthető formában foglalkozzunk a témával. Kerekasztal-eseményünkön két kivételes szaktekintéllyel, dr. Bányai Éva hipnóziskutató pszichológussal és dr. Schwab Richárd gasztroenterológus kutatóorvossal beszélget majd szakemberünk, Farkas Vera pszichológus, akinek doktori kutatási témája a halálszorongás és az élet értelmének keresése.

Eseményünket elsősorban a betegséggel küzdőknek, hozzátartozóiknak és az őket segítő szakembereknek ajánljuk.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

Dr. Schwab Richárd: gasztroenterológus, belgyógyász, kutatóorvos. Külföldi tanulmányutakon több évet töltött Bécsben, Baselben és Londonban. A klinikai betegellátáson túl komoly tapasztalatokat szerzett gyógyszerek és diagnosztikai eljárások fejlesztésében. Részese volt a folyamatnak, mely során bevezették a klinikai gyakorlatba az onkológiai betegségek személyre szabott kezeléséhez a daganatok molekuláris jellemzését. A molekuláris biológiai tudás integrációját a klinikai gyakorlatba a mikrobiom/bélflóra jellemzésével ugyanígy a világon elsők között kezdte meg a DiaVitas program alapítójaként. Ennek a munkának a folytatása a budapesti MiND intézet, melynek alapítója és egyik vezetője.

Prof. Dr. Bányai Éva: Széchenyi-díjas magyar pszichológus, hipnóziskutató egyetemi tanár. Az ELTE Pszichológiai Doktori Iskola törzstagja, a Magyar Hipnózis Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke, első női elnöke volt az Európai Hipnózis Társaságnak (European Society of Hypnosis) és a Nemzetközi Hipnózis Társaságnak (International Society of Hypnosis). Kutatási területe továbbá a daganatos betegségek kialakulásában és gyógyításában szerepet játszó affektív és szuggesztív tényezők. Emellett rákbetegek gyógyítására szolgáló új hipnoterápiás módszerek kidolgozásával foglalkozik, és magas kockázatú rákbetegek kiegészítő hipnózis kezelésének hatását vizsgáló kutatást folytat.

Farkas Vera: a Mindset Pszichológia szakembere, pszichológus, család- és párterapeuta jelölt, a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia Doktori Iskola hallgatója. Kutatási témája az ontológiai szemlélet jelentősége az egzisztenciális szorongásokkal való megküzdésben, specifikusan a halálszorongás és az élet értelmének keresése.

Jegyár:

  • Early bird 02.29-ig: 2500Ft/fő
  • Normál 03.01-től: 3500Ft/fő
  • Daganatos betegséggel küzdők számára korlátozott számban tudunk díjmentes belépést biztosítani, ehhez regisztráció ezen az űrlapon található.
Az esemény bevételét a nőgyógyászati daganatos betegségek elleni küzdelemmel foglakozó Mályvavirág Alapítványnak ajánljuk fel.
 

közelgő események

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180