A Mindset szakújságírói egész évben előadásról előadásra jártak. Minden izgalmas eseményről tudósítottunk, így olvasóink nem maradhattak le semmiről. Most, az év végéhez közeledve összeszedtük, melyek voltak a legkedveltebb előadások, tudósítások 2016-ban. Elevenítsük fel együtt az elmúlt évben elhangzott legjobb gondolatokat!

I. A tehetség deviáns – Dr. Vekerdy Tamás a tehetségről

A hazai pszichológia egyik legnagyobb alakjának előadását több mint kilencezren lájkoltátok. Ez minden idők legolvasottabb Mindset írása. Vajon mit jelent tehetségesnek lenni? Hogyan illeszkednek a tehetségek a magyar iskolarendszerbe? Miben nyilvánul meg a tehetséggondozás valójában, és mit kellene, hogy jelentsen? Milyen pontokon lenne érdemes fejleszteni az oktatási rendszert? Ezekre a kérdésekre kaphattunk választ Dr. Vekerdy Tamástól.

https://mindsetpszichologia.hu/a-tehetseg-devians-dr-vekerdy-tamas-a-tehetsegrol/

II. „A hűség paradigmája megborult” – Dr. Almási Kitti hűtlenségről és bizalomról

Az ország egyik legismertebb pszichológusának gondolatai több ezer emberhez jutottak el. A szakember ezen az estén többéves magánpraxisának tapasztalatait felhasználva kalauzolt minket a hűtlenség és bizalom témájában.

https://mindsetpszichologia.hu/a-huseg-paradigmaja-megborult-dr-almasi-kitti-hutlensegrol-es-bizalomrol/

III. A párkapcsolatok irracionalitása – 7 tudattalan elakadás

Mintha meg lenne írva a forgatókönyve annak, hogy a párkapcsolatainkat milyen párral, eseményekkel, majd lezárással éljük végig. Miért van az, hogy bár mi úgy érezzük, mindent jól csinálunk, valami mégis félresiklik a párkeresésünkben? Többek között erre a kérdésre adta meg a választ Dr. Lisznyai Sándor, a Mindset Személyiségfejlesztés rovatának szakújságírója júniusi előadásában. A megállapítások még mindig érvényesek, érdemes újra feleleveníteni őket!

https://mindsetpszichologia.hu/a-parkapcsolatok-irracionalitasa-7-tudattalan-elakadas/

IV. Nőkérdés: szinglinek lenni vagy mégsem? – Feldmár András előadása

Feldmár András korunk egyik meghatározó, véleményformáló szakembere. Előadásában a pszichológus leszögezte: „a Szingli nem létezik”. A Mindset partnere, a Feldmár Intézet által rendezett eseményen izgalmas beszélgetést hallhattunk: nőkről, férfiakról, kapcsolatokról és persze önmagunkról.

https://mindsetpszichologia.hu/nokerdes-szinglinek-lenni-vagy-megsem-feldmar-andras-eloadasa/

V. Feldmár: A valósággal való szembenézés, gyakran rettenetes élmény

A pszichológus szerint életünkben számos rettenetes élménnyel találkozunk. Feldmár András előadásai nem ilyenek voltak. Szeretünk tudósítani a szakember gondolatairól, ti pedig szívesen olvassátok ezeket. Ezért történhetett meg, hogy ez az előadás is bekerült 2016 legkedveltebb tudósításai közé. Feldmár beszélt a szülői bántalmakról, a megbocsátás élményéről és a valósággal való szembenézésről is. Érdemes újra beleolvasni!

https://mindsetpszichologia.hu/feldmar-a-valosaggal-valo-szembenezes-gyakran-rettenetes-elmeny/

Köszönjük, hogy egész évben velünk követtétek végig az izgalmasabbnál izgalmasabb előadásokat. 2017-ben is számíthattok ránk! Boldog újévet kívánunk!