A Mindset szakújságírói a tudósítások mellett számos interjút is készítettek. Most, az év végéhez közeledve összeszedtük, melyek voltak a legkedveltebb interjúk 2016-ban. Elevenítsük fel együtt az elmúlt évben elhangzott legjobb gondolatokat!

I. A rejtett célom, hogy forradalmat idézzek elő – Interjú Szendi Gáborral, I. és II. rész

A pszichiátria egy erőszakszervezet és a depresszió nem létezik – vallja a modernkori polihisztor. Klinikai szakpszichológus, forgatókönyvíró, dramaturg, de még programozó matematikus is. Izgalmas gondolataival felrázta a pszichológiát, könyveivel, tényfeltáró írásaival pedig ezrek juthattak túl személyes kríziseiken. Szendi Gáborral beszélgettünk.

https://mindsetpszichologia.hu/a-rejtett-celom-hogy-forradalmat-idezzek-elo-interju-szendi-gaborral-i-resz/

https://mindsetpszichologia.hu/a-pszichiatriai-gyogyszerek-nem-oldanak-meg-semmit-interju-szendi-gaborral-ii-resz/

II. „Úgy gondolok Mátyás királyra, mint Orbán Viktorra” – Interjú Török Gábor politikai elemzővel I. és II. rész

Járja egy mondás: Magyarország 10 millió futballedző és egyben politikai elemző hazája. Amikor azonban a politikáról gondolkodunk, hajlamosak vagyunk a politikusokat egytől-egyig hidegfejű, haszonmaximalizáló, ördögien zseniális lényeknek tekinteni. Vajon ez tényleg így van? Komolyan ilyen egysíkúan gondolkodnak? Vagy csak képtelenek vagyunk az igazi mozgatórugókat megtalálni? Török Gábor politikai elemzővel, a BCE Politikatudományi Intézet docensével beszélgettünk.

https://mindsetpszichologia.hu/ugy-gondolok-matyas-kiralyra-mint-orban-viktorra-interju-torok-gabor-politikai-elemzovel-i-resz/

https://mindsetpszichologia.hu/nem-lehet-mas-allatfajnak-tekinteni-a-politikust-mint-az-embert-interju-torok-gabor-politikai-elemzovel-ii-resz/

III. „Meg kell értenünk a szeretet és a szerelem lényegét.” De mikor és hogyan? – interjú Hevesi Krisztával

Dr. Hevesi Krisztina szexuál- és egészségfejlesztő szakpszichológus „Szexuális nevelés a kora gyermekkorban” című egyetemi kurzusa immáron második éve szerepel a leendő (és a gyakorló) óvónők órarendjében. De vajon elképzelhető-e bármiféle szexuális felvilágosítás az óvodás gyermekek számára? Ha nem, akkor miért nem? Ha igen, akkor pedig mi lehet annak a hozadéka? Sőt, ami talán még ennél is fontosabb: hogyan lehet mindezt jól csinálni? Ezekre a kérdésekre kerestünk válaszokat.

https://mindsetpszichologia.hu/meg-kell-ertenunk-szeretet-es-a-szerelem-lenyeget-de-mikor-es-hogyan-interju-hevesi-krisztaval/

IV. „A munka mint legalizált drog” – interjú Tari Annamária pszichoterapeutával

A mai fogyasztói társadalomban nem ritka, ha valaki nagyon sokat dolgozik. A kérdés viszont az, hogy hol a határ? Ön tudja, mikor kell nemet mondania a munkára? Hallott már a munkaalkoholizmusról? Mi áll a hátterében és hogyan kerülhető el? Tari Annamária, pszichoterapeuta válaszol kérdéseinkre.

https://mindsetpszichologia.hu/a-munka-mint-legalizalt-drog-interju-tari-annamaria-pszichoterapeutaval/

V. „Egy új apakép kialakulásának vagyunk tanúi” – interjú Orvos-Tóth Noémivel

Az apává válás mélyen elrejtett félelmeket és szorongást hozhat felszínre – mondta el lapunknak Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus. A MAI Pszicho magazin alapító főszerkesztőjétől megtudtuk, hogy segíteni kell a férfiakat az apává válásban, mert azok a gyerekek, akik szoros kapcsolatban vannak az édesapjukkal, akik minőségi időt tölthetnek vele, számos területen profitálhatnak ebből. A pszichológus apák napja alkalmából beszélt az aktív apaság öröméről, az apai féltékenységről és az apa-gyerek kapcsolatról is.

https://mindsetpszichologia.hu/uj-apakep-kialakulasanak-vagyunk-tanui-interju-orvos-toth-noemivel/

Köszönjük, hogy egész évben velünk követtétek interjúalanyaink izgalmas gondolatait. 2017-ben is számíthattok ránk! Boldog újévet kívánunk!