A Mindset Pszichológia hatalmas mérföldkőhöz érkezett el a Bookazine megalkotásával. A hazai pszichológustársadalom legnagyobb alakjai ragadtak tollat, hogy átadják a tapasztalataikat, hatalmas tudásanyagot gyűjtve össze számodra. Ugyanakkor a könyvmagazinunkat nemcsak passzív olvasásra terveztük!

A Bookazine végén ugyanis egy 33 oldalas Önismereti útikalauzt is találsz. A munkafüzet lapjain nyolc pszichológus állított össze gyakorlati feladatokat, amelyek mankót adhatnak számodra a mindennapi nehézségeid leküzdésében.

Tekints bele a munkafüzetünk témáiba!

 

Mit tegyek, ha folyton ugyanazon kattogok? (Dr. Szabó-Bartha Anett klinikai felnőtt-szakpszichológus és családterapeuta)

Bizonyos becslések szerint naponta körülbelül hatvanezer gondolat fut át a fejünkben. Ezek egy része szükségszerű és hasznos számunkra, elég csak a megtörtént dolgok átgondolását, a tanulságok levonását említeni, vagy éppen a közeli, esetleg a távoli jövő megtervezését. Azonban gyakran találkozhatunk azzal az élménnyel, hogy olyan gondolat eszi be magát a fejünkbe, amely nemhogy bármiben támogatna minket, hanem kifejezetten zavar, bizonyos esetekben hátráltat. Válts perspektívát a gondolattal való sodródás helyett!

Dackezelés – A szülői eszköztár bővítése és a hatékonyságérzet növelése (Deliága Éva gyermekpszichológus)

Ki ne érezte volna már magát lefagyottnak, kétségbeesettnek vagy éppen a végletekig kimerültnek, esetleg totálisan tehetetlennek, mikor imádott, angyali gyermeke, mint a kisördög úgy kezdett el viselkedni! Visít, bömböl, a földre veti magát, kis híján a falba veri a fejét…  Ilyenkor a szülő lavírozni kezd az általa ismert, hirtelen eszébe jutó módszerek között. Hagyjon rá mindent, hogy ne legyen balhé? Legyen szuperengedékeny, járjon a kedvében, kenyerezze le? Tiltson még erőteljesebben? Magyarázzon hosszasan, hátha jobb belátásra tér? Mesélje el neki, más, jobban viselkedő gyerekek hogy csinálják? Tartson mosolyszünetet, hogy végre komolyan vegye őt? Büntesse, hogy rájöjjön a gyerek, hogy így nem viselkedhet? Fenyegesse a kedvenc játéka elvételével, ha ilyen jeleneteket rendez? Ezek a kérdések minden szülő fejében felmerülnek nap mint nap... Módszereink segítségével rugalmasan alkalmazkodhatsz az adott szituációhoz, mert egyetlen szülői csodamódszer nem létezhet!

Az evés pszichológiája (Kohlné dr. Papp Ildikó PhD – pszichológus és dietetikus)

Elméletben a fogyás pofonegyszerű – együnk kevesebbet és mozogjunk többet –, a gyakorlati tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a tartós testsúlycsökkentés sokaknak nem sikerül. Számos, testsúlyfelesleggel küzdő ember számol be arról, hogy tudja, fogynia kellene, már mindent tud az egészséges táplálkozásról és a testmozgásról, mégis azt tapasztalja, hogy minden egyes diétával nemhogy kisebb, hanem nagyobb lesz a testtömege annál, mint amennyit szeretne, és amennyivel évekkel azelőtt elkezdte az első diétát. Felejtsd el a divatdiétákat, a siker kulcsa a szemléletváltás!

Érzelemszabályozás mesterfokon (Dr. Mogyorósy-Révész Zsuzsanna – tanácsadó szakpszichológus, EMDR practitioner)

Az érzelmekkel való „bánásmód” fontos része a sikeres alkalmazkodásunknak és a közösséghez való kapcsolódásunknak. Mit tehetsz, ha szeretnél kompetensebbé válni az érzelmeid szabályozásában?

A megbocsátás pszichológiája (Dr. Szondy Máté – klinikai szakpszichológus, családterapeuta, kutató)

A főnökünk kritikusan értékeli a munkánkat, a párunk elfelejt felköszönteni a házassági évfordulónkon, vagy épp átvernek a boltban. Mindenkit érnek időnként sérelmek. Ilyenkor felerősödnek negatív érzelmeink – megbántottnak, sértődöttnek, dühösnek érezzük magunkat. A megbocsátás hiánya felerősíti és tartósítja ezeket az érzéseket. Figyeld meg elméd válaszreakcióit az adott helyzetben!

Kötődési sebeink gyógyítása (Dr. Lukács Liza PhD – tanácsadó szakpszichológus)

Szeretnénk hinni, hogy elhagyva a gyermekkort, a kapcsolatainkat magunk alakítjuk. Olyanná, amilyenben elfogadást, kölcsönös bizalmat élhetünk át. Erre törekszünk akkor is, ha ebben a légkörben nevelkedtünk, és akkor is, ha nem ilyen gyermekkorunk volt, és az egykori hiányainkat vagy sérüléseinket szeretnénk begyógyítani. Számoljuk meg, hogy egy napon hányszor ölelünk! A testi-lelki egészség megőrzéséhez napi nyolcra lenne szükségünk...

Jelen lenni az új normalitásban (Dr. Márky Ádám – orvos, az MCC-Mindset Pszichológia Iskola kutatótanára)

Kutatások tömkelege mondja, hogy az életminőségünk és a mentális egészségünk szorosan összefügg azzal, mennyire vagyunk képesek jelen lenni. „Az emberiség minden problémája abból fakad, hogy az ember képtelen egyedül, csendben ülni egy szobában” állította a 17. században a híres filozófus, és fizikus, Pascal. De vajon miért olyan nehéz nekünk egy üres szobában?

A halogatás a legtöbbször tünet (Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus)

Az időgazdálkodás ritka rossz név és kifejezés. A matekosok azt hiszik, ez csak a reálagyuk intellektuális fürgeségéről szól, a nem matekosok pedig azt, hogy nekik ez éppúgy nem megy, mint átlátni a tőzsdét, a befektetések és a pénzügyek világát. Mindkét csoport téved. Ez ugyanis az életünkről szól. Élet egyenlő idő, idő egyenlő élet!

A Bookazine önismereti munkafüzete valóban hasznos segítőtársad lesz a mindennapok problémáiban. A számtalan gyakorlat mellett ráadásul több mint 60 szakmai, mégis közérthető pszichológiai írás vár majd a Bookazine hasábjain. Rendeld meg kiadványunkat most!

MINDSET BOOKAZINE