A Mindset Pszichológia elkötelezett, hogy segítséget nyújtson közösségünk minden tagjának a háborús helyzettel való megküzdésben, ezért meghirdettük a Mentális Akciótervet. Ennek keretében a pszichológia tudományának minden eszközével szeretnénk támogatást nyújtani. A Mindset képzett munkatársai a háborús időszakban egy segélykérő e-mail címen várják a helyzet okán pszichés támogatást igénylőket. Ezen túl számos pszichológiai megküzdést támogató tartalommal fogják segíteni a Facebook oldaluk olvasóit.

Mindannyiunkat megráztak az elmúlt napok történései. Az egész világot sokkolta, hogy Oroszország megtámadta a szomszédos Ukrajnát. A percről percre frissülő fejlemények, az utcákon felbukkanó harckocsik látványa, a lakóhelyünk felett elhaladó honvédségi helikopterek és a jövővel kapcsolatos bizonytalanság sokunkban gerjeszt szorongást. Sokan érintettek akár család vagy barátok által, hiszen magyarlakta területek is veszélybe kerülhetnek.

Szervezetünk, a Mindset Pszichológia elhivatott, hogy támogatást nyújtson ezekben a szorongást keltő időkben is. Mentális Akciótervünk keretében a segelyvonal@mindsetpszichologia.hu e-mail címen várják pszichológus munkatársaink a leveleket.  Hétköznap 8 és 20 óra között itt tudnak válaszolni mindazoknak, akik a háborús konfliktus miatt pszichés támogatást szeretnének kapni. 

Mindemellett megküzdési stratégiákkal, szakmai cikkekkel, szakemberek élő bejelentkezéseivel és segítő tartalmakkal igyekszünk oldani a háborús konfliktus okozta bizonytalanságot. A pszichológia tudományának minden rendelkezésünkre álló eszközével szeretnénk segítséget nyújtani a kárpátaljai és hazai lakosságnak egyaránt. Témánk lesz többek között, hogyan beszélgessünk a gyermekekkel a helyzetről, transzgenerációs traumák kezelése, szorongásoldási technikák, valamint érzelemszabályozási és traumafeldolgozási tanácsok.

Küldetésünknek érezzük, hogy segítsük közösségünk minden tagját! Hisszük, hogy a mentális egészség tudatos erősítésével erőt adhatunk az itthoni és kárpátaljai magyaroknak egyaránt.

Kérünk mindenkit, hogy ossza meg kezdeményezésünket, hogy minél többekhez eljusson a segítség! Kövesd Facebook oldalunkat, hogy időben értesülj legújabb mentális egészséget támogató tartalmainkról!