Az édességet a szigorú diéta nem engedi, a fehérjeturmixot nem szokás bögréből inni, a kötött pulcsi pedig nem vezeti túl jól az izzadtságot… Mivel lepjük meg barátunkat, rokonunkat, akinek mindene a sport? Összegyűjtöttünk néhány ajándékötletet, amivel segíthetjük, hogy még jobbá válhasson, hogy a téli hónapokban se csappanjon meg motivációja!

Elsőre úgy tűnhet, könnyű ajándékot venni olyannak, akinek a sport a hobbija, hiszen valamilyen ezzel kapcsolatos eszközt mindig lehet számára találni. A valóságban azonban nem ilyen egyszerű a helyzet: ha csak nem ismerjük nagyon jól az illető „eszközparkját”, azt, hogy mire lenne szüksége éppen, és abból a bizonyos tárgyból is pontosan melyik a megfelelő számára, nem könnyű eltalálni, minek örül valóban. Bár az erőfeszítéseinket biztosan értékelni fogja, akkor is, ha nem lesz tökéletes a meglepetés, azért mégis jobb, ha sikerül őszinte örömet szerezni számára.

A legjobb sportoló is küzdhet időnként motivációhiánnyal, lehet rajta túl nagy a nyomás – sőt, a túledzettség egy sokkal gyakoribb probléma, mint hinnénk. Az időnként előforduló hullámvölgyek áthidalhatók, azonban ebben nem árt egy kis extra ösztönzés, ami segít, hogy sportoló szerettünk időről időre meg tudjon újulni, és frissen szerzett lendülettel folytathassa szeretett sportját. Ehhez gyűjtöttünk most össze olyan ajándékötleteket, amikkel segíthetjük őt a fejlődésben.

2020 vizes Európa-bajnokság jegy

A megajándékozott a vízi sportok valamelyikébe szerelmes? Akkor 2020 az ő éve lesz, ugyanis Magyarország valamennyi vizes szakágban Európa-bajnokságot rendez. Egy jegy erre az egyedülálló eseményre kiváló ajándék, hiszen több ezer emberrel együtt szurkolni kedvenc sportolónknak, testközelből látni emberfeletti teljesítményeket fantasztikus érzés!

SportMind mobilapp előfizetés

A mentális felkészülés fontossága szerencsére egyre nagyobb figyelmet kap hazánkban is, azonban a sportpszichológussal történő munkán kívül eddig nem sok lehetőség volt ennek gyakorlására. Egy új, magyar sportpszichológusok által fejlesztett mobilalkalmazás ezt igyekszik megváltoztatni: a SportMind appal a mentál trénered a zsebedbe költözik! Tematikus hanganyagok segítségével válik fejleszthetővé a motiváció, koncentráció, de többféle relaxációs és regenerációs gyakorlat is a felhasználók rendelkezésére áll. Emellett segítséget nyújt a versenyfelkészülésben, és bevezet az imaginációs gyakorlatok világába is. A mobilalkalmazáshoz éves előfizetés vásárolható karácsonyi ajándékkártya formájában!

Sportpszichiátria könyv

Friss kiadvány Resch Mária Sportpszichiátria című könyve, amely a sportoláshoz, fizikai aktivitáshoz fűződő pszichiátriai kérdésekkel foglalkozik. Elhanyagolt terület ez a magyar sportban, sokszor hisszük, hogy a sportolók nemcsak testben, de mentálisan is kiválóságok – pedig ők is küzdhetnek, küzdenek problémákkal, amikről beszélnünk kell(ene). Érdekes és hasznos olvasmány, a sporttal foglalkozó szakemberek és sportolók számára kötelező darab!

Sportpszichológiai tanácsadás

Mi is lehetne személyesebb és értékesebb egy sportoló számára, mintha egy szakember egy órán át csak rá figyel? Ha valaki segít neki rátalálni olyan fogásokra, amikkel még többet hozhat ki magából, amik segítségével újabb sikerélményeket élhet át a sportpályán. Terápiás & Tanácsadó Központunk pszichológusa, Kovács Kristóf pontosan ezt teszi: sportolók számára nyújt pszichológiai tanácsadást. Ha egy (vagy több) alkalmas egyéni tanácsadást ajándékoznál szerettednek, keress minket e-mailben, hogy megbeszéljük a részleteket!