Rövid szoknyában volt? Sokat ivott előtte? Jellemzően ezek a kérdések hangzanak el először, ha azt halljuk, hogy valakit megerőszakoltak. Az emberek ilyenkor latolgatják, hogy megelőzhető vagy elkerülhető lett-e volna az erőszak, kinek a felelőssége az, ami történt, és hogy egyáltalán valóban nemi erőszak történt-e.

Most lehetőséged van arra, hogy elmondd te is a véleményed a témában! Az ELTE Szociálpszichológia Tanszékén futó kutatásban arra szeretnénk választ találni, hogy mikor mitől függ, hogy az emberek hogyan ítélnek meg emberek közötti interakciókat, konfliktusokat, erőszakot, nemi erőszakot.

IDE kattintva elérheted körülbelül 8 perc alatt kitölthető online tesztünket, ahol a résztvevők között 10 db 10.000 Ft-os Media Markt utalványt is kisorsolunk. A kutatás lezárulta után két héttel az eredményeket a Mindset Pszichológia oldalán publikáljuk. Ha biztosan nem akarsz lemaradni róla, iratkozz fel a Mindset hírlevélre itt vagy a kérdőívben, hogy közvetlenül is megkapd az eredményeket!

Mondd el a véleményed, töltsd ki tesztünket, hogy te is hallasd a hangod!

URL: https://elteppk.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_b2CGzUkw358X5wF