A nagyobb cégek többnyire saját kantinnal rendelkeznek, míg más szervezetek gyümölcsözőnek hitt együttműködéseket alakítanak ki egyes éttermekkel, ahol az alkalmazottaik például a napi menühöz kedvezményesen juthatnak hozzá. Mindezek ellenére meglepően magas azoknak az aránya – különösen az Y generációs munkavállalók körében –, akik ebédidőben az asztaluknál ülve gyorsan bekapnak egy szendvicset. De miért is kellene felállnunk az asztalunktól és a kollégáinkkal együtt enni? Ez valóban hatással lehet a teljesítményünkre? Miért kellene az összes munkahelyen kialakítani az közös étkezések lehetőségét és gyakorlatát? Cikkünkben ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Ha felállunk az asztalunktól ebédidőben, és a konyhában vagy egy közeli étteremben eszünk, akkor sokak szerint egy órányi értékes munkaidő lesz semmivé naponta. Ez havonta húsz órányi potenciális termelés-kiesés, két teljes és egy fél napnyi időpazarlás. A törekvő, ambiciózus fiataloknak ez értékes idő, hogy bizonyíthassanak és gyorsabban haladjanak versenytársaiknál. Számukra az ebédidő nem más, mint egy ötperces „kalorikus tankolás”, ami után lesöprik a billentyűzetet és folytatják az abba sem hagyott munkát. Ez a fajta hiperracionális, hatékonyság-maximalizáló gondolkodásmód azonban sok szempontból hiányos. Valójában elég egy gyors pillantás az evés pszichológiai aspektusaira, hogy mindezt könnyedén belássuk. A közös étkezés az emberiséggel egyidős. Sokkal több előnye van, mint gondolnánk, beleértve a közös munkára gyakorolt hatását is.

Az evés és az ember evolúciója

Az étel az emberi evolúció középpontjában áll. Bár sok oka lehet a fajunk sikerességének, az élelmiszer (és a vele való kapcsolatunk) minden bizonnyal nagy szerepet játszott ebben. A tudósok különösen annak tulajdonítanak nagy jelentőséget, hogy a táplálkozásunk – más fajokkal ellentétben – sokkal változatosabbá vált. Ez hozzáadott értéket jelentett számunkra: többféle táplálékforrás megszerzésére és elfogyasztására volt lehetőségünk. Mindez segítette az agyunk egyre fejlettebb megismerési képességeinek kihasználásához szükséges anyagcsere-folyamatok kielégítését. Ahhoz, hogy e változatos étrend minden előnyét kiaknázhassuk,

a korai ősöknek egymásra kellett támaszkodniuk.

A táplálékforrás felkutatása közös tevékenységgé vált, éppúgy, ahogy a vadászat és csapdázás is akkor volt a legeredményesebb, mikor a csoport összehangolt erőfeszítésének eredményeként jött létre. Később az étkezés előkészítésének fárasztó és időigényes folyamata is felgyorsult azáltal, hogy elterjedt a feladatok fel-, illetve megosztása. Mindezek az együtt végzett tevékenységek vezettek ahhoz, hogy végül kialakult a közös étkezés normája. A étel, a táplálék tanította meg nekünk, hogy társas lények vagyunk. És ez fordítva is igaz: a közös étkezések által váltunk emberekké.

A közös étkezések pszichológiai előnyei

Ugorjunk gyorsan előre az időben! Több millió évvel később is láthatjuk, hogy a közös étkezések óriási előnyöket jelentenek a modern ember számára is. Például a gyerekek ezáltal tanulják meg szabályozni magatartásukat, érzéseiket és gondolataikat az étkezések idején. A kutatások azt találták, hogy azok a gyermekek, aki rendszeresen részt vesznek közös családi vacsorákon, nagyobb valószínűséggel jobban tudnak majd alkalmazkodni serdülő éveikben. Megtanulják a társas élet normáit, a viszonosság normáját, a megosztás képességét, a kommunikációs szabályokat és technikákat. Egész egyszerűen azáltal, hogy másokkal együtt esznek. Ezt támasztják alá azok a kutatások is, melyek megállapították, hogy az étkezési rendellenességekkel és a mentális egészségi problémákkal küzdő felnőttek gyakrabban esznek egyedül, mint egészséges társaik.

Közös étkezések a munkahelyen 

A bizonyítékok alapján tehát észszerű azt gondolni, hogy a közös étkezések a munkahelyen is hasonló előnyökkel járnak, mint a szocializációnk során. Valóban, ahogy a munkán kívül, úgy a munkahelyi környezetben is

a közös evések segítenek szabályozni a munkavállalók adaptív viselkedésmódját.

Ennek köszönhetően jobban tudnak fókuszálni egy adott feladatra, és motiváltabbak lesznek arra, hogy jól végezzék a munkájukat. De nem csak az egyén, hanem a szervezet szintjén is megmutatkoznak a közös étkezések jótékony hatásai. Egy szupermarket-lánc megpróbálta meghatározni, mely tényezők azok, melyek leginkább hozzájárulnak egy szervezet hangulatához. Kiderült, hogy a kantin központi szerepet játszik ebben a kérdéskörben. Fontos a mérete, a kényelem, a privát zónák, a megfelelő minőségű és mennyiségű meleg étel.

A közös étkezések során alkalom nyílhat a bizalom kialakítására, elmélyítésére is. A managereknek fenntartott étkezők és asztalok ideje leáldozott. A bölcs vezetők az ebédszünetre lehetőségként tekintenek, melynek során jobban megismerhetik az alkalmazottaikat, bizalmi kapcsolatot építhetnek ki barátságos, nem fenyegető körülmények között.

A csapatok is egyre erősebbek lesznek, összetartóbb egységeket alkotnak a közös eredmények és célok elérése érdekében. Megalapozottan feltételezhetjük tehát, hogy azok a csapatok, amelyek együtt esznek,

teljesítményben felülmúlják azokat a teameket, melyek tagjai egyedül étkeznek.

Több piacvezető vállalat egyre inkább elfogadta ezt a hipotézist, ezért úgy döntöttek, hogy a közös étkezéseket céges gyakorlattá emelik. A Google AR/VR csapata nagyszerű példa erre. Nemcsak együtt esznek, hanem időről időre házat vagy konyhát is bérelnek, hogy együtt főzzenek. Hasonlóképpen az Etsy-nek is van egy közös étkezési rutinja, melyet egy okos szójátékkal „Eatsy”-nek neveztek. Ennek részeként az alkalmazottak rendszeresen eljárnak együtt, hogy kipróbálják a nemrég nyílt, helyi, feltörekvő éttermeket. Nem véletlen az sem, hogy egyre több cég választja csapatépítőnek például a Budapest Makery-t, ahol lehetőségük nyílik megtapasztalni az együtt főzés és a közös étkezés erejét. A fent említett, két erősen jövő-orientált, csúcstechnológiai, illetve e-kereskedelmi vállalat is belátta, hogy érdemes időt és energiát fektetni a közös munkahelyi étkezésekbe. Hiszen egy, az emberiséggel egyidős rituáléval találták szemben magukat, ami nem is állhatna távolabb az értékes munkaidő pazarlásától. Előnyei, jótékony hatásai a munkahelyi teljesítményben is tetten érhetőek.

•••

A Mindset Pszichológia több, mint érdekes cikkek halmaza. Nem egyszerűen egy szaklap. Ebből a rövid animációs videóból megtudhatod, miről is szól valójában ez a páratlan platform!

https://www.youtube.com/watch?v=z-htXgkYeeE&t=35s