A nyugati médiában vagy akár oktatási intézményekben, de már Magyarországon és a környező országokban folyamatosan jelen van a „női vezető” köré épülő diskurzus. Szükség van egy olyan térre, ahol lehet tudatosan beszélni, tárgyalni a jelenségről. Lényeges az, hogy hogyan beszélnek erről azok a fiatal hölgyek, akikről mindez szól. Hogyan látják magukat ebben vezetőként és hogyan szeretnének ők megjelenni ebben a diskurzusban? Minderre csak úgy lehet válaszokat megfogalmazni, ha ők maguk vállalnak felelősséget önmagukért. Női vezetőkkel, vezetőkről, közéleti szerepvállalásról és mindennek a társadalmi, gazdasági és politikai jelentőségéről felelősségteljesen lehet párbeszédet folytatni.

Kiemelt partnerünk, a Mathias Corvinus Collegium által szervezett Női Közéleti Vezetőképző program idén második évfolyamát indítja el. A képzésre olyan 18 és 36 év közötti fiatal hölgyek jelentkezését várják, akik felsőfokú angol nyelvtudással rendelkeznek és érdeklődést mutatnak a közéleti szerepvállalás iránt.

David Venter az MCC Női Közéleti Vezetőképző programban.

A képzés három alappillérre épül. Az e-learning-tananyagok segítik az ismeretek átadását, de az online platform a tananyagok megosztásán kívül lehetőséget teremt a közösségépítésre, a képzéssel kapcsolatos tapasztalatok megvitatására, az oktatókkal való kapcsolattartásra is. Mindemellett projektfeladatokat is végeznek a résztvevők, amiket neves hazai és külföldi szakértők, mint David Venter (Nelson Mandela egykori főtanácsadója) vagy Malcolm Gillies (a Metropolitan University korábbi rektora) bevonásával vitathatnak meg. A program harmadik pillérét a képzési hétvégék jelentik, ahol intenzív gyakorlati készségfejlesztő programokban részesülnek a résztvevők.

Jelentkezni az idei képzésre szeptember 1-ig lehet a noikozeletivezetokepzo.mcc.hu oldalon.