Hetek óta a hírek központi témái a zaklatási botrányok és a #metoo-kampány. A hazai szociálpszichológiai kutatások fellegvárában sem tétlenkednek, elkezdték módszeresen megvizsgálni a jelenséget.

Az ELTE PPK Szociálpszichológia Tanszékének kutatói Kende Anna szociálpszichológus vezetésével egy nemzetközi vizsgálatot terveztek meg és indítottak el, hogy megtudják: a #metoo-kampányt milyen szempontok szerint értékelik a támogatók és az ellenzők.

„Vannak, akik úgy gondolják, hogy a kampány alkalmas arra, hogy valamit változtasson a szexuális zaklatásokkal kapcsolatban, míg mások elhibázottnak találják a kampányt. Kutatásunkban a kampánnyal kapcsolatos véleményeknek szeretnénk utánajárni, hogy megértsük, mitől lehet sikeres vagy sikertelen egy ilyen jellegű akció. Ezért kérjük, ha bármilyen véleménye van a kampánnyal kapcsolatban, függetlenül attól, hogy ön férfi vagy nő, hogy részt vett-e a kampányban, vagy kifejtette-e a véleményét a közösségi médiában, töltse ki a mellékelt kérdőívet és segítse ezzel munkánkat” – mondta a kutatás vezetője.

Ha szeretnéd kifejteni a véleményed és/vagy szeretnéd támogatni az egyik legújabb pszichológiai kutatást, akkor ide kattintva megteheted!

A kérdőív kitöltése tíz percnél többet nem vesz igénybe. Köszönjük a segítséged!