A bemutatott eset főszereplője lehetne Béla, Zoli, Laci vagy akár Jolán, Anna vagy Éva is. Az eset fiktív alakja ezért Gabi lesz. Úgy látszik, mindegy, hogy fiú vagy lány fiatal emberről beszélünk, manapság hasonló mintázatokat, hiedelmeket lehet felismerni a szociálisan vagy egyéb szempontból szorongó egyének társkeresése terén. Nézzük most meg Gabi esetén keresztül a főbb szempontokat. 

 

Gabi 24 éves, friss diplomás, a fővárosban kezdett el dolgozni egy multicégnél heti negyven órában. Külsejét tekintve teljesen átlagos a testalkata, ápolt a kinézete, fiatalosan öltözködik. Testtartása kissé zárkózott, időnként rázza a lábát, tördeli a kezét és fészkelődik a székben. Halkan, vékony hangon beszél. A kezdeti alkalmakon nehezen nyílt meg, kérte, hogy inkább én kérdezzek tőle, arra szívesen válaszolna. Elsősorban párkeresési nehézség miatt érkezett hozzám, szeretne rájönni, miért nem volt még valódi párkapcsolata, „mi a baj vele”. Elmondása szerint az intimitás, szexualitás terén is vannak gondjai, kevés tapasztalata van ezen a területen.

 

Jelenlegi élethelyzet

 

„Már nagyon vártam, hogy jöhessek pszichológus - hoz, kifejezetten szexuálpszichológust kerestem” – kezdte az első alkalommal Gabi. Elmondta, most van végre keresete ahhoz, hogy belevághasson az önismereti munkába. Ebből is éreztem, hogy alap - vetően nagyon motivált a változásra. Szülei nem igazán támogatják ebben, szerintük nincs neki semmi baja, ráér még arra, hogy párkapcsolata legyen, de azért hetente egyszer rákérdeznek – leginkább anyukája –, hogy van-e már valaki a láthatáron. Gabit rendkívül frusztrálja, már-már idegesíti ez a kérdés.

 

Szerző: Kacsur Adrienn 

 

Érdekel, hogy mi hátráltatja Gabit a pártalálásban? Kövesd tovább terápiás fejlődését legújabb kiadványunkban! Vásárold meg online a Mindset Bookazine legelső számát:  

Mindset Bookazine