Ha kezdesz besokallni az állandó online jelenléttől és a túlzott internethasználattól, akkor csatlakozz hozzánk és egy napig ne használj internetet! A Mindset Pszichológia csapata vállalta, hogy egy napig mellőzi az online jelenlétet. A Mindset Online Stop egy szombati napra esik, amely remek lehetőséget teremt arra, hogy a netezés helyett felfedezzük szeretteink, barátaink és önmagunk társaságának szórakoztató értékét, illetve a környezetünk szépségét. 

Miért is fontos ez?

Nem állítjuk azt, hogy az internet gonosz és negatív hatással van az emberi társadalomra. Az internet sok esetben megkönnyíti az életünket, azonban a gyorsuló multimédiás eszközöknek köszönhetően folyamatosan mozgásban tart minket, ezzel elvéve a lehetőséget a megállás, illetve az „itt és most” élvezete elől. Kezdeményezésünk lényege, hogy megmutassuk, milyen jó a fizikai valóságban lenni az online lét helyett, továbbá rámutatni arra milyen lehetőségek suhannak el mellettünk nap, mint nap a túlzott internetfogyasztás miatt.

Mit csináljunk, ha nem internetezhetünk?

Ezt rád bízzuk, bár ötletekkel segítünk támpontokat adni. Lehetsz a barátaiddal, szeretteiddel, erősítheted a velük való kapcsolatod személyes találkozók révén. Kimehettek együtt a szabadba felfedezni a környezetet, megismerni eldugott helyeket vagy épp zsúfolt tereket. Ugyanezt megteheted egyedül is, ezáltal erősítve az önmagadhoz való viszonyt.

Mit kell tenned?

A megadott időpontban kihúzni a wifi routert, levenni a mobil adatforgalmat és kitalálni, hogy mit csinálnál legszívesebben egy internet nélküli világban. Több dolgot is kipróbálhatsz. Amennyiben vagy olyan bátor és belekezdesz, akkor csináld is végig! Közben készíts pár képet, hogy mivel is töltötted az időt. Ez egyrészt jó sztori alap lesz, másrészt te is szívesen eleveníted majd fel e képek révén, hogy miként teljesítetted a kihívást, továbbá meg is oszthatod másnap az eseménynél, hogy a többi résztvevő is láthassa. 

Időpont: május 20. (szombat) 0:00-23:59

Ha bevállalod, akkor vasárnap meg fogunk kérni, hogy egy 5 perces kérdéssor kitöltésével segítsd enyhíteni kíváncsiságunkat és nézzük meg együtt, hogy hányan és miért vállalták be a kihívást és mivel helyettesítették az online töltött időt az offline valóságban. Május 22-én, a Kihívás Világnapján pedig eléd tárjuk az eredményeket.

Továbbá várjuk helyszínek, vendéglátó egységek, programszervező csapatok jelentkezését a mindset@mindset.co.hu email címen, akik a kihívás résztvevőinek offline programokat és szórakozási lehetőséget kínálnak.

További információkat és az eseményhez való csatlakozási lehetőséget itt találod.

#MOST #MindsetOnlineStop

Légy jelen Te is!