A rendezvény fő célja, hogy egy olyan napot töltsön együtt több ezer pedagógus, mely nem csupán szakmai megújulást, hanem jelentős önélményt és motivációs forgatagot biztosítson a résztvevőknek. Az előadók által egyszerre jelenik meg: a pedagógus, mint ember; a gyerek, mint eredendő jó; a pedagógia, mint tudomány; a pedagógia gyakorlata.

A pedagógiát több oldalról megközelítő rendezvényen a pszichológiai is helyet kap. Az Expo egyik fő előadója, Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa, 2010-től professor emerita, Pedagógus hivatás – nevelés vagy növelés? címmel tart előadást. Emellett lesz gyermekpszichodráma is, ami a csodavilág gyógyító erejét mutatja majd be. De rengeteg témából válogathatnak majd a kilátogatók.

Az előadások mellett workshopok és műhelyek nagy választéka várja a közönséget. A kiállítók száma és változatossága is arra enged következtetni, hogy tartalmas napot lehet majd eltölteni a rendezvényen. Az érintett szekciók - bölcsőde, óvoda, iskola, határon túli magyar oktatási intézmények és magyarországi nemzetiségi oktatási intézmények. A rendezvény bevételéből

a Bethesda kórház Alapítványa kerül támogatásra.

Előadók:

Bagdy Emőke, szakpszichológus

Böjte Csaba, Ferences rendi szerzetes

Balatoni Kata, neveléstudományi kutató, néptáncpedagógus, programgazda,

Dr.Szilágyi Péter, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár

Házigazda: Balatoni Kata és Novák Péter

PEDAGÓGUS EXPÓ 2018 A BELÜLRŐL FAKADÓ ÉRTÉK-, TUDÁS, ISMERETKÖZVETÍTÉS VILÁGA

Időpont: 2018. február 24., 9:00–17:00

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ, 1123 Budapest Jagelló út 1-3.

További információk: itt és itt.

Ajánljuk még: Piramis koncert, 100 Tagú Cigányzenekar.