Égetően nagy szükség van olyan médiumokra, amelyek közérthető, mégis szakszerű módon közvetítik a pszichológiát az érdeklődők felé – vallja Prof. Dr. Bereczkei Tamás pszichológus, a Magyar Tudományos Akadémia tagja. Az evolúciós pszichológia egyik legnagyobb alakja szerint napjainkban, amikor önjelölt vajákosok, hivatásos igazmondók és lelkes, de ártalmas amatőrök lepik el a pszichológiát, a Mindset Pszichológia küldetése különösen fontos.

Prof. Dr. Bereczkei Tamással szegedi rendezvényünkön találkoztunk, ahol a szépség és a vonzalom legizgalmasabb kérdéseiről tartott előadást. A szakember ezután a Mindset Szeged állandó kerekasztalának tagjai közé is beült egy beszélgetésre.

mindest_szeged-2-15
Prof. Dr. Bereczkei Tamás a Mindset Szeged kerekasztal-beszélgetésén.

A Pécsi Tudományegyetem intézetvezető egyetemi tanárát most magunkról, azaz a Mindset Pszichológiáról kérdeztük:

„Égetően nagy szükség van olyan fórumokra és médiumokra, amelyek közérthető, mégis szakszerű módon közvetítik a pszichológiát az érdeklődő laikusok felé. Még inkább fontossá válik ez a küldetés napjainkban, amikor azt látjuk, hogy önjelölt vajákosok, hivatásos igazmondók és lelkes, de ártalmas amatőrök lepik el a pszichológia különböző területeit. Nagyon szimpatikus a Mindset fiatal szerkesztőinek jelszava:

igazat, de közérthetően.

Drukkolok nekik, hiszen személyesen is tapasztaltam ennek a lelkes csapatnak a közvetlen, barátságos, és igényes munkáját.”