„Elolvasva fennhéjázó, kioktató levelét, nem tudom, mire kéne válaszolnom. Én a mások végzettségét, értelmi képességét, szavahihetőségét, felelősségérzetét kétségbevonó mondataira csak azt tudom mondani, szíve joga ezt gondolni.” Szendi Gábor pszichológus válaszlevele Boldogkői Zsolt molekuláris biológusnak.

„Kedves Boldogkői Zsolt!

Mikor kézhez kaptam a Mindset szerkesztőjének levelét, amelyben arról tájékoztatott, hogy elbizonytalanodott olvasói érdekében is válaszoljak az Ön nyílt levelére, azt gondoltam, konkrét tudományos kérdésekben fogunk majd vitázni. Elolvasva fennhéjázó, kioktató levelét, nem tudom, mire kéne válaszolnom. Én a mások végzettségét, értelmi képességét, szavahihetőségét, felelősségérzetét kétségbevonó mondataira csak azt tudom mondani, szíve joga ezt gondolni. Hogy ezt még »nyílt levélben« is megírja, és van, aki ezt le is közli, ugyancsak nem engem minősít. A közvélemény tájékoztatását és az orvostudományban zajló vitákat »kirohanásnak« nevezni ugyancsak furcsa szóhasználat.

Írásaim végén mindig feltüntetem az általam fontosnak tekintett hivatkozott szakirodalmat, javaslom, tegye Maga is ezt! Akkor tudnék érdemben válaszolni.

Üdvözlettel: Szendi Gábor”

Szendi Gábor pszichológus és klinikai szakpszichológus végzettségű, 14 éven át kutató pszichológusi munkakörben dolgozott a SOTE-n. Munkássága kezdetektől fogva az orvostudomány, az idegtudományok és pszichológia interdiszciplináris területeinek kutatására irányult.

A Szendi Gáborral készült interjúnk első és második része itt és itt olvasható.