Kemény Viktor

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“A zene képes kiemelni minket a depresszióból vagy könnyekig meghatni - gyógyír, tonik, narancslé a fülnek. – Oliver Sacks”

Kemény Viktor vagyok, okleveles pszichológus, zeneterapeuta és zenész, a Magyar Zeneterápiás Egyesületnek a tagja. Életemnek mindig is szerves része volt a zene valamilyen formában. Amikor elkezdtem komolyabban venni a zenélést akkor egyszerre lett számomra az önkifejezés és az önismeret, a szórakozás, fejlődés és a felépülés eszközévé. A pszichológusi pályára is végül a Zeneterápiás klub egyik előadása motivált, ahol megismerhettem a zene és a mentális egészség kapcsolatát.

Sikeresen elvégeztem Pécsen a pszichológia tanulmányaimat Tanácsadás- és Iskolapszichológia specializáción valamint a Művészetterápia-zeneterápia szakirányú továbbképzést is. Jelenleg pedig PhD tanulmányaimat folytatom ahol a zenei improvizáció mentálhigiénés funkcióit kutatom.

Azóta volt szerencsém kipróbálni magamat rengeteg helyzetben és műfajban mint segítő szakember. Tartottam pályaorientációs és önismereti alkalmakat gimnazistáknak még tanulmányaim alatt, nyílt zeneterápiás önismereti műhelyeket fesztiválokon, egyéni és csoportos tanácsadásokat hagyományos „beszélgetős” és zeneterápiás módszerekkel. Dolgoztam az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat Baranya Vármegyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatánál egy évet, illetve féléven át tartottam zeneterápiás csoportot a Fogd a Kezem Alapítvány Terápia- és munkaotthonában.

Sokszor megtapasztaltam már hogy mindenki rendelkezik kreatív és intuitív erőforrásokkal. Viszont számos olyan helyzetbe kerülhetünk amikor annyira túlterhelődünk, hogy ezekhez nem férünk hozzá, valahol elakadunk. A pszichológiai tanácsadás során pont arra törekszem, hogy a segítő kapcsolat révén ezeket megtámogassam, beszélgetés vagy zeneterápia révén ezeket felszabadíthassam. Így elérve azt hogy elindulhassunk a fejlődés, a gyógyulás és az egésszé válás útján.

képzései és képesítései

Pszichológia MA - Okleveles Pszichológus

Pécsi Tudományegyetem

2019-2021

A Tanácsadás- és Iskolapszichológia szakirányon nemcsak további ismereteket szerezhettem hanem heti 10 órában a gyakorlatban is kipróbálhattam őket szupervízió mellet iskolákban, egyéni és csoportos tanácsadások alkalmával.

Művészetterápia posztgraduális szakirányú továbbképzés - Zeneterapeuta

PTE-MK/ÁOK

2020-2022

A zeneterapeuta szakirányon megtanultam a művészetterápiák elméleti alapjait és alkalmazásukat valamint saját élményen és gyakorlatokon keresztül a zeneterápia számtalan technikáját.

PHD tanulmányok

PTE-BTK Pszichológia Doktori Iskola

2021-jelenleg

Az Alkalmazott Pszichológia Doktori programban a zenei improvizáció mentálhigiénés hatásait kutatom kvalitatív módszerekkel, egészen pontosan az Interpretatív Fenomenológiai Analízis módszerét alkalmazva.

Pszichológia BA

Pécsi Tudományegyetem

2016-2019

Pszichológia alapképzés megadta az alapokat a tudományos pszichológiához és megismertetett annak minden ágával.

Pszichológia Asszisztens

Best-Work

2015-2016

A felnőttképzés során hasznos elméleti és gyakorlati alapokat kaptam, relaxációs technikák széles eszköztárával ismerkedtem meg mint amilyen a progresszív izomrelaxáció, vagy az autogén tréning alapjai.

szakmai tapasztalat

Pályaorientációs csoportvezető és konzulens

PTE - Karrier iroda

2017-2020

Pályaorientációs csoportvezetőként és konzulensként interaktív karrier tanácsadást tartottam gimnazistáknak. Ezek vagy interaktív önismereti csoportokban történtek vagy pedig egyéni alkalmak során, ahol pályaorientációs teszteket értékeltünk ki és beszéltünk át személyre szabottan.

Korházi önkéntes

Nevetnikék alapítvány

2017-2019; 2021-2022

Korházi önkéntesként a Pécsi Gyermek klinikán tartottam nevettető foglalkozásokat, ahol elsősorban zenével és gyerekjátékokkal teremtettünk játékos és felszabadult hangulatot a gyermekeknek.

Drogprevenciós és érzékenyítő csoportok vezetője

INDIT közalapítvány-Alternatíva Ifjúsági Iroda

2019-2020

Elsősorban gimnazistáknak és fiatal felnőtteknek szóló interaktív foglalkozások során igyekeztünk elgondolkodtatni őket a felelős szerhasználat, a bullying és az érzelmi intelligencia témaköreiben.

Iskolapszichológus gyakornok

Kémesi Általános Iskola

2019-2020

Az itt töltött időben sokat foglalkoztam felsős gyermekek viselkedésének a megfigyelésével, egyéni tanácsadással, érzelmi és szociális készségeik fejlesztésével. A tanári karral közösen dolgozva igyekeztem szervezeti szinten új módszereket bevezetni amivel hatékonyabban lehetett oktatni egy olyan osztályközösségben, ahol sok tanulási és viselkedési zavaros gyermek volt együtt. Emellett felső osztályban igény szerint egyéni tanácsadást is tartottam gyermekeknek, önismeret fejlesztéssel, konfliktus kezeléssel és életvezetési tanácsadásra fókuszálva.

Gyakornok

Imperium Anima Kft.

2021

Felső vezetők kiválasztási folyamatában vettem részt ahol személyiség tesztek kiértékelését és szöveges visszajelzések megírásával foglalkoztam.

Pszichológus

Baranyai Gyermekvédelmi Szakértői bizottságban és a Pécsi Befogadó Gyermekotthonban

2022

Egy évet dolgoztam az OGYSZ Baranya Megyei Gyermekvédelmi Szakszolgálatában, félévet a Szakértői bizottság, félévet a Befogadó otthon pszichológusaként. A Szakértői bizottságban a gyermekvédelmi eljárásban résztvevő vagy már állami ellátásban lévő gyermekeken végeztem pszichológiai felmérést rajztesztek és interjúk használatával. A Befogadó otthonban a családból azonnal kiemelt vagy gondozási helyéről (nevelőszülő/nevelőotthon) átmenetileg kiemelt gyermekek pszichológiai megsegítésével foglalkoztam. Gyakran konfliktus kezeléssel, egyéni tanácsadással, csoportos és egyéni zeneterápiát használva végeztem érzelmi és szociális kompetencia fejlesztést a gyermekeken.

Óraadó tanár

Pécsi Tudományegyetem

2022-2024

Több szemeszteren át tartottam előadásokat és szemináriumokat vendégelőadóként/óraadó tanárként a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia alap és mesterképzésén valamint a Művészetterápia posztgraduális szakirányú továbbképzésén magyar és angol nyelven elsősorban személyiségpszichológia témákban. Általam tartott kurzusok: Personality Psychology I-II, Personality Psychology seminar I-II, Személyiségpszichológia szeminárium I, Kutatási gyakorlat I, Reseach Methods in Psychological interventions, Improvizációs praxis a zeneterápiában

Zeneterápiás csoportfoglalkozások

Fogd a Kezem Alapítvány Terápiás- és munkaotthona

2023

Zeneterápiás foglalkozásokat tartottam enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos felnőtteknek a Fogd a Kezem Alapítványnál Pécsen kétheti rendszerességgel. A foglalkozások célja a szabad önkifejezés és a kapcsolódás átélése élményterápia révén.

beszélt nyelvek

ENAngol

érdeklődés

Zene (jazz, blues, alternatív)

Természet

Playback színház

Olvasás

köszönetnyilvánítás

2

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180