Gyermekpszichológiai szaktanácsadás

Ha szülőként azt tapasztalod, hogy gyermeked szorong, rosszul teljesít az iskolában, magatartásproblémák jelentkeznek nála, nehezen illeszkedik be, egyes területeken elmarad a megfelelő fejlettségi szinttől, vagy más jellegű problémákkal küzd, kérd gyermekpszichológusunk segítségét! A tanácsadás folyamata során feltárjuk a gyermek tünetei mögött rejlő problémák gyökereit, és segítünk számára a nehézségekkel való megküzdésben. Rendelőnkben 3-tól 18 éves korig várjuk a problémákkal küzdő gyermekeket és fiatalokat

Habár szülőként Te ismered legjobban saját gyermekedet, mégis előfordulhat, hogy bizonyos esetekben nem tudsz vele beszélni a problémáiról, félelmeiről vagy egyéb nehézségeiről. Kisgyermekkorban pedig jellemzően még nincs is tisztában azzal a gyermek, hogy problémája van, de szülőként észreveheted az erre utaló jeleket, tüneteket. Ilyen esetekben érdemes lehet szakember segítségét igénybe venni. 

A gyermekpszichológus a gyermek életkorát figyelembe véve alkalmaz olyan terápiás eszközöket, melyekkel feltárható a gyermek gondolatvilága, érzései és az esetleges probléma gyökerei. Fiatalabb korú gyermekeknél nagy hangsúly helyeződik a szülők pozitív és támogató hozzáállására is, arra, hogy felismerjék, gyermekük olyan nehézségekkel küzd, melyeket egyedül még nem képes megoldani. Mivel ebben a korban leginkább a játékban és rajzban érhetők tetten a gyermeket foglalkoztató kérdések, problémák, így a terápiás folyamat során ezekkel a módszerekkel dolgozunk a szülővel együttműködésben.  

A kamaszkor küszöbén átlépve a gyermek újabb nehézségekkel szembesülhet, hiszen mind testileg, mind lelkileg komoly változásokon kell keresztülmennie, megkezdődik a szülőkről való leválás, az önállósodás időszaka, megnő a kortárskapcsolatok hangsúlya, kialakul a szexuális orientáció és az identitás. Ha ez a kihívásokkal telített időszak elakadásokat, nehézségeket okoz a kamasz életében, melyeket egyedül nem képes feldolgozni és megoldani, érdemes szakember segítségét kérni, aki egy elfogadó és támogató közegben kíséri el a fiatalt a változás és fejlődés útján.

 

Mikor érdemes gyermekpszichológus segítségét kérni? 

 • Kisgyermekkori problémák (köröm- és hajrágás, ágybavizelés) 
 • Szorongás, félelmek 
 • Figyelmi – és magatartásproblémák 
 • Beilleszkedési nehézségek 
 • Teljesítményzavar 
 • Megváltozott élethelyzettel kapcsolatos nehézségek (költözés, válás, gyász a családban) 
 • Megromlott szülő-gyermek kapcsolat 
 • Serdülőkori problémák 
 • Hangulat- vagy viselkedésbeli változás 
 • Krízishelyzetek 
 • Pszichoszomatikus tünetek 
 • Alvászavar 

 

Gyermekpszichológiai szaktanácsadásunkra elsősorban 3-18 éves kor között várjuk a gyermekeket, de kisebb gyermekekkel való nehézség esetén is fordulhatsz hozzánk, ebben az esetben szülőkonzultációval tudunk segíteni benneteket.

időpontfoglalás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180