Sportpszichológiai tanácsadás

Tudod, hogy többre vagy képes a pályán, mint amit általában nyújtasz? Leblokkol a lámpaláz, hamar fáradsz, mindig ugyanazokat a hibákat követed el, esetleg elvesztetted a motivációdat? Vagy csak szeretnél mentális felkészülésedre több figyelmet fordítani, mert tudod, hogy a fizikai felkészülés mellett a teljesítmény sokszor „fejben dől el”? Várunk sportpszichológiai tanácsadásunkon!

A sportpszichológus egyéni és csapatszinten is hozzájárulhat a csúcsteljesítmény eléréséhez. Segít a sportolónak a sikerhez vezető út lépéseit felfedezni és azokon elindulni, valamint a győzelmet elősegítő és hátráltató tényezőket felismerni. A sportpszichológus olyan speciális mentális technikákat tanít a sportolónak, amelyek segítségével gyorsulhat a fejlődés a felkészülési időszakban, versenyhelyzetben pedig kihozhatja magából a legtöbbet, amire képes. 

Milyen helyzetekben érdemes sportpszichológushoz fordulni? 

  • Ha úgy érezzük, megtorpantunk a fejlődésben, hiába teljesítjük rendesen edzéstervünket 
  • Ha téthelyzetben leblokkolunk, nem tudjuk kihozni, ami bennünk van 
  • Ha szorongással, önbizalomhiánnyal küzdünk 
  • Ha folyton fáradtak vagyunk, nem tudunk megfelelően pihenni 
  • Ha újra és újra ugyanazt a hibát követjük el a versenyeken 
  • Ha sportsérülésből szeretnénk gyorsabban, hatékonyabban regenerálódni 
  • Ha elvesztettük motivációnkat 
  • Ha szeretnénk megtalálni az egyensúlyt sport- és magánéletünk között vagy felkészülni a sportpályafutás utáni időkre 

Fontos hangsúlyozni, hogy a sportpszichológus nem csak akkor segíthet, ha „kész a baj”! Érdemes a mentális felkészülést is a fizikai felkészüléshez hasonlóan komolyan venni, a megfelelő technikákkal ugyanis a problémák megelőzhetők, és a fejlődés kiegyensúlyozottabb lesz. 

A sportolók mellett azok is profitálhatnak a sportpszichológia eszköztárából, akik rendszeresen kerülnek olyan helyzetbe, ahol magas teljesítményt kell nyújtaniuk. Előadóművészek, vállalatvezetők mentális felkészülését is tudjuk segíteni.    

időpontfoglalás

Pszichológiai tanácsadás

A szakmaiság és felelősség fontos alapelvünk. Terápiás & Tanácsadó Központunk szakemberei rendszeres, szoros szakmai szupervízió mellett vezetik pszichológiai konzultációikat.

Szupervizoraink között olyan tapasztalt szakembereket tudhatunk, mint Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta, Szabó Gabriella pszichoterapeuta, Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus, Szabó-Bartha Anett klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180