A csoportos párterápiától az önbizalomtréningig – hat különböző területen kezdődnek a fejlesztések szeptemberben induló csoportjainkban. Ha önmagad fejlesztésén gondolkodsz, több módszer is a rendelkezésedre áll, ahogyan az önismeretet gyakorolhatod.

Mire számíthatsz a csoportos tanácsadáson?

A csoportos folyamatokat általában egy vagy bizonyos esetben két gyakorlott pszichológus vezeti, a csoport létszáma pedig 6 és 12 fő között mozog. A zárt csoportok előválogatott és elkötelezett tagokból állnak, akikkel végigkísérhetitek egymás fejlődését. 

A csoport hossza az adott módszertől függ, amellyel a pszichológus dolgozik, de általánosságban elmondható, hogy heti vagy kétheti alkalommal, maximum 3 órás elköteleződést igényel. 

A csoportos tanácsadás előnyei

Elsőre ijesztőnek tűnhet érzelmeidről, problémáidról egy csoportnyi idegen előtt  beszélni. A szakemberek tapasztalata mégis azt, hogy

a csoport egy olyan közösségi aspektussal is segíti a személyiségfejlődést, amit az egyéni folyamat nem tud biztosítani. 

A csoportban támogatásra, meghallgatásra, kapcsolódásra lelhetünk, és elfogadást élhetünk meg. A problémafókuszú csoportok biztosítják, hogy olyan emberekkel találkozhatsz, akik hasonló érzelmekkel, megélésekkel érkeznek. A különböző hátterű tagokból álló csoportok mégis különböző nézőpontokat hozhatnak be, amelyek mind-mind gazdagítják személyiségedet. 

A csoportos pszichológiai tanácsadást abban az esetben is szívesen ajánljuk, ha még nem voltál soha hasonló helyzetben, de szeretnéd megtapasztalni az önismeret és önfejlesztés különböző módjait.

Mit jelent a problémafókuszú csoport?

Csoportjainkat úgy alakítottuk ki, hogy bizonyos problémákat célzottan tudjon kezelni, legyen szó stresszről, szorongásról, szülői kihívásokról, gyászfolyamatról vagy önértékelési kérdésekről. Minden probléma egyéni megközelítést és felkészültséget igényel. A szakértő pszichológusaink által kidolgozott csoportos tanácsadási folyamatok garantálják, hogy a tagok olyan eszközökkel, készségekkel gazdagodnak, amivel csökkenteni tudják életükben a probléma hatását. 

Önmagad fejlesztésén gondolkozol? Ismerd meg ősztől induló csoportjainkat!

A Mindset Pszichológiában mostantól az egyéni folyamatok mellett lehetőséged lesz fejlesztő csoportokhoz is csatlakozni. Ősztől hat különböző problémát célzó csoport indul:

  • Csoportos párterápia

  • Szexuális önismeret és relaxáció

  • Önbizalom, önértékelést fejlesztő tréning

  • Szorongáskezelés csoport

  • Válás feldolgozására, egyedülálló szülők támogatására irányuló csoport

  • Gyászfeldolgozás csoport

Amennyiben valamelyik felkeltette az érdeklődésedet, olvasd el a részletes csoportleírást és a jelentkezz!