Élet & Pszichológia

Hogyan tarthatunk ki, ha kellemetlen érzésekkel találkozunk?

Amikor kilépünk a komfortzónánkból, az kellemetlen érzésekkel jár, ami azt is meggátolhatja, hogy kitartsunk a céljaink elérésében. Mi segíthet, hogy mégis kitartsunk?

Munkapszichológia

Előítéletesség-mentesen: hogyan kerekedjünk felül a sztereotípiákon?

Sokan vagyunk sokfélék, ezért az embereknek egyre nagyobb a tolerancia iránti igénye. A sztereotípia és az előítéletesség kihat a munkánkra is. Hogyan győzhetjük le előítéleteinket? Mi az összefüggés a kedveltség, a kompetencia és a sztereotípia között?

Vallás & pszichológia

Gyermekeink és a veszteségek – Mit tehetünk szülőként, pedagógusként, és hogyan segíthet a hit gyermekek gyászfolyamatában?

Minden ember vágyik a kiszámíthatóságra, biztonságra. Ezzel szemben azt szokták mondani, hogy általában egyetlen dolog állandó: a változás. Minden változó élethelyzet kihívással jár és megterhelő, ilyen a gyász folyamata is.

Hogyan mondjam el neked? – Életek az afázia nyomában

Beszédkészségünk a legfontosabb kommunikációs eszközünk, ám ha elveszik, akkor ki vagyunk szolgáltatva agyunk megváltozott, furcsa működésének. Mit jelent az afázia, és van-e kiút ebből az állapotból?

Gyermekpszichológia

Hogyan neveljünk örökbe fogadott gyermeket?

Egy örökbe fogadott gyermek másfajta ,,batyuval" rendelkezik, mint egy vér szerinti, így másfajta problémákkal is szembe kell néznünk.

Gyermekpszichológia

Vigyázz, kész, örökbefogadás! – felmerülő kérdések a folyamat kezdetén

Az örökbefogadás egyre inkább bekerül a köztudatba, egyre többeknek van olyan ismerőse, aki örökbe fogadott, vagy akit örökbe fogadtak.

Vallás & pszichológia

Elfogadás hittel és lélekkel

Napjainkban gyakori jelenséggé vált az egzisztenciális bizonytalanság élménye, hiszen a nehézségeinkkel való szembesülés során sokszor erős frusztrációt élünk át.

Élet & Pszichológia

Elfogadni önmagam? – LMBTQ+ és irodalomterápia

A hagyományos társadalmi normák a mai napig mélyen gyökereznek társadalmunkban.

Kapcsolataink

Semmi sem állandó, csak a változás maga – de hogyan küzdjünk meg vele?

Néhány óra alatt eljuthatunk a világ egy távoli pontjára, néhány perc alatt híresek lehetünk és egy jó tippel akár másodpercek leforgása alatt is milliárdossá válhatunk.