Vallás & pszichológia

„Hogy örömötök teljes legyen!” – Hogyan tanít minket a húsvét a pszichológiai rugalmasságra?

Idén sokakat szomorúan, kétségbeesetten vagy reményvesztetten talál meg az ünnep. Feltehetjük a kérdést magunknak, hogy van-e értelme így, ebben az állapotban ünnepelni…

Élet & Pszichológia

Létezhet-e legszomorúbb nap az évben? – A kék hétfő teóriájának nyomában

Mitől lesz szürke helyett kék, az év harmadik hétfőjének színezete? Van-e létjogosultsága a teóriának? Cikkünkből kiderül.

Élet & Pszichológia

4 szokás a hálás gondolkodásért

A hála rendszeres gyakorlása számos előnnyel jár számunkra: fokozza a jóllétünket, javítja a kapcsolatainkat, erősíti a pszichológiai immunrendszerünket, és segít a jó dolgok, örömök észrevételére szoktatni az agyunkat.

Élet & Pszichológia

Ép testben ép lélek – vagy fordítva?

Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a boldogságunk közvetlen kapcsolatban áll az egészségünkkel: nemcsak ép testben ép lélek, hanem fordítva is igaz – ha a lelkünkkel törődünk, az a testünkön is meglátszik.

Vallás & pszichológia

A vallásos hála pszichológiai előnyei

Abban, hogy milyen szerepet játszik az életünkben a hála, és milyen gyakran érezzük hálásnak magunkat, a kutatások szerint a vallásnak is nagy szerepe lehet.

Gyermekpszichológia

Gyerekek és a koronavírus – mit tehetünk a család lelki egészségéért?

Az iskolába történő visszatérés, az új szabályok újra előidézhetnek olyan kérdéseket, hogy szülőként hogyan magyarázhatjuk el ezeket a gyermekünknek, és hogyan segítsünk nekik a megváltozott helyzethez való alkalmazkodásban.

Személyiség

Hála – egy érzés, amely segít a mindennapokban

„A szeretet és a hála minden negativitást felold, bármilyen formát öltsön is.

Kapcsolataink

Bűntudattól a háláig – Hogyan változtassunk negatív érzéseinken?

Mások az életükért küzdenek.

Élet & Pszichológia

Öt boldogságnövelő technika a szürke hétköznapokra

Amikor egy ideig a megszokottnál kevesebb pozitív élmény ér minket, hajlamosak vagyunk lehangolttá válni, ezért ilyenkor különösen szükségünk lehet arra, hogy tudatosan koncentráljunk a boldogságunk megőrzésére, apró örömök felfedezésére.