Élet & Pszichológia

Vajon ma megtalálod az igazit? A társkereső applikációk illúziói

A társkereső applikációk használata napjainkban elterjedtebb, mint valaha. Vajon mi lehet a titkuk, és tényleg megtalálhatjuk segítségükkel az igazit?

Gyermekpszichológia

Trendektől a For you page-ig – a fiatalok és a TikTok használat

Cikkünkben a 2020-as év eleje óta hatalmas népszerűségnek örvendő applikációról, a TikTok-ról és annak hatásairól olvashattok.

Személyiség

15 másodperc hírnév – a "TikTok" láz nyomában

A villámgyorsasággal terjedő TikTok sokak számára ismerős alkalmazás lehet. Vajon mi állhat sikerénének hátterében? Cikkünkben pszichológiai szempotból járjuk körül a TikTok-jelenséget.

Kapcsolataink

Kommentek viharában – A negatív kommentek pszichológiája

Mindenkinek ismerős lehet az a helyzet, amikor valamelyik közösségi oldalon hirtelen a kommentek között találjuk magunkat.

Élet & Pszichológia

#mutimiteszel – de csak, ha egészséges!

Ha a reggeli rohanásban van pár szabad percünk a metrón, nem a táskánkban lapuló könyvért nyúlunk, hanem pörgetjük kicsit a Facebookot vagy az Instagramot.

Élet & Pszichológia

Valósággá vált filterek – a snapchat diszmorfia jelensége

A filterekkel ellátott arcok ma már nem csak az online térben vagy a plakátokon, hanem a való életben is ránk mosolyoghatnak, köszönhetően a snapchat diszmorfia terjedésének.

Gyermekpszichológia

Párhuzamos valóságok – gyermekünk az online térben

Életünk elképzelhetetlen okostelefonunk és közösségi oldalak nélkül.

Élet & Pszichológia

Igaz vagy hamis? – Az álhírek pszichológiája a járvány időszakában

Ha akarnánk se tudnánk magunkat teljesen elzárni a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírek folyamától. Információk tömkelege zúdul ránk nap mint nap, melyek közül nehéz kiszűrni, vajon mi felel meg a valóságnak. Milyen káros következményei lehetnek az ál

Élet & Pszichológia

A közösségi média is segítheti a boldogságunkat – ha tudjuk, hogyan használjuk

A legtöbbször inkább azt hallani, hogy a közösségi média mennyire káros a mentális egészségünkre, azonban egy új kutatás szerint előnyünk is származhat belőle: attól függ, hogyan posztolunk.