"Azt tartom szem előtt, hogy mindenki megtalálja a hozzá leginkább illő és leginkább segítő módszert" - interjú Tepliczky Csilla sport szakpszichológussal

Bemutatjuk a Mindset Terápiás & Tanácsadó Központ új szakemberét, Tepliczky Csilla sport szakpszichológust. Interjúnkban a sportban szerzett személyes tapasztalatába, pszichológusi pályájának alakulásába és szakmai hitvallásába nyerhetünk bepillantást.

"Az önismeret szükséglet, és cél is" - interjú Rácz-Mészáros Ágnes tanácsadó szakpszichológussal

A Mindset Terápiás & Tanácsadó központ csapata új szakemberrel bővült Rácz-Mészáros Ágnes tanácsadó szakpszichológus, munkavállalási tanácsadó, life coach, általános- és családügyi mediátor személyében. Interjúnkban őt ismerhetitek meg jobban.

Személyiség

Már születésünk története is komoly hatással bír - Interjú Petrusán-Molnár Dalma pszichológussal

Október óta Petrusán-Molnár Dalma tanácsadó szakpszichológushoz is fordulhatnak a klienseink. Szakemberünkkel szakmai tapasztalatairól, szemléletmódjáról, kliensekhez való viszonyáról beszélgettünk.

Élet & Pszichológia

Melyiket válasszam? - II. rész Pszichológus, de melyik?

Amikor pszichológusi segítséget választunk, azzal szembesülhetünk, hogy rengeteg megnevezéssel, titulussal, specifikációval rendelkeznek a pszichológusok. Ez elbizonytalaníthat minket, hiszen nem tudjuk, pontosan mire is van szükségünk, és hogy miben külö

Élet & Pszichológia

Meglepően népszerű lett a „távpszichológia”

Az elmúlt évben a pszichológusoknak is alkalmazkodniuk kellett a megváltozott körülményekhez: sokan a korlátozások, saját és klienseik biztonsága érdekében online ülésekre váltottak – ami egy felmérés szerint a legtöbbeknek pozitív csalódás volt. 

Élet & Pszichológia

Gyakori tévhitek a pszichológushoz járásról

Még mindig sok előítélet és tévhit övezi a pszichológiai tevékenységet a közvéleményben.

Élet & Pszichológia

Határtalan pszichológia – szakemberválasztás külföldön élőként

Ha külföldön élő magyarként szeretnénk pszichológiai tanácsadásban részt venni, számos egymással versengő szempont merülhet fel a szakemberkeresés során. Cikkünkben igyekszünk hasznos támpontokkal szolgálni.

Élet & Pszichológia

Segélyvonalak a koronavírus-krízisben – hol kérhetek segítséget?

A jelenlegi krízis kapcsán országszerte segélyvonalak jöttek létre a megváltozott élethelyzettel kapcsolatos segítségnyújtásra, támogatásra.

Élet & Pszichológia

Tökéletes akarsz lenni, vagy önmagad?

Sokszor rengeteg energiát fektetünk abba, hogy tökéletesek legyünk, és közben elfelejtjük, hogyan is tudunk önmagunk lenni.