Július hónappal kezdődően elindul a Család & Gyermekpszichológia rovatunk. Ennek keretében ezentúl minden héten izgalmas információkat és hasznos tanácsokat olvashatnak többek között a gyermeknevelés, a családi működés, a szülői lét, az iskolai problémák és a sajátos nevelés témakörében. Szeretnénk segítséget és tudományos válaszokat adni a szülőknek, pedagógusoknak és óvónőknek a családi folyamatokkal és a gyermekek világával kapcsolatban. 

A jövő a gyermekeké, ez vitán felül áll. Ha olyan társadalmat szeretnénk építeni, amelyben egészséges, boldog és felelősségteljes személyek működnek, akkor kiemelt figyelmet kell fordítanunk a családra és a benne élő gyermekekre. A gyermeknevelés nehéz, felelősségteljes küldetés, ami tele van útvesztővel. Kétszer is meg kell gondolnunk, hogy mit és hogyan mondunk a gyermekünknek, mit engedünk meg neki és mit nem, hogyan működünk a családunkban.

Minden család egy külön történet, minden gyermek egy külön kis univerzum.

A Mindset Pszichológia újonnan induló rovatával szeretne segítő kezet nyújtani azoknak az édesanyáknak, édesapáknak, tanároknak, óvónőknek, testvéreknek és nagyszülőknek, akik napi szinten foglalkoznak a család dolgaival a gyerekekkel és a neveléssel. A pszichológia tudománya már rengeteget tud a családokról és a gyermekekről. A mi feladatunk, hogy ezt a hasznos tudást közérthetően és izgalmasan adjuk át az olvasóknak, ahogy tettük ezt eddig is, csak épp a pszichológia más területein.

Az újonnan induló rovatunkban hat lelkes, magasan képzett szakújságíró osztja meg gondolatait, és hozza el az olvasóknak a kiemelkedő szakemberek elméleteit, valamint a gyermekkorban leggyakrabban felmerülő kérdésekre adott tudományos válaszokat.

Ismerjék meg a Család & Gyermekpszichológia rovat tagjait!

A rovatvezetői szerepet Nagy Nikolett pszichológus tölti be. 2017-ben végzett az ELTE pszichológia mesterképzésén a Fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirányon. Párhuzamosan a Budapesti Corvinus Egyetemen tanul Gazdálkodási és menedzsment szakon. Korábban az Élet és Pszichológia Rovat vezetője volt. Önkéntes a Bátor Táborban és a Pszinapszis Budapesti Pszichológiai Napokon. Szakmai érdeklődése a kisgyermekkor, a klinikai gyermekkori kórképek, a Neurolingvisztikus Programozás és a transzgenerációs mintázatok megjelenése.

Ferentzi Panna 2015-ben végzett az ELTE-n okleveles magyartanárként és nyelv- és beszédfejlesztő tanárként. 2017-ben diplomázott a Károly Gáspár Református Egyetem pszichológiai alapképzésén. Jelenleg marketingesként dolgozik, szabadidejében már 10 éve gyerekeket táboroztat. Főbb érdeklődése a nevelési, iskolapszichológiai témakörök, valamint a gyermekek lelki problémáinak a megsegítése (bullying, családon belüli problémák).

Károly Fruzsina 2014-ben végzett gyógypedagógusként az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon, értelmileg akadályozottak pedagógiája és szomatopedagógia szakirányon. 2017-ben végzett az ELTE pszichológiai mesterképzésén Fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirányon. 3 évig dolgozott értelmi fogyatékos és autizmus spektrumzavarral élő óvodáskorú gyerekekkel és családjukkal. Szeptembertől a korai intervenció területén fog elhelyezkedni. Szakmai érdeklődése a korai szülő-gyerek kapcsolat, sajátos nevelési igényű gyermekek és családjuk, internalizáló zavarok gyerek- és serdülőkorban témakörök.

A rovat tagjai balról jobbra: Tóth Ticiána, Szajli Claudia, Károly Fruzsina, Nagy Nikolett, Ferentzi Panna, Tóth Rebeka
A rovat tagjai balról jobbra: Tóth Ticiána, Szajli Claudia, Károly Fruzsina, Nagy Nikolett, Ferentzi Panna, Tóth Rebeka

Szajli Claudia a pszichológia alapképzést 2016-ban a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végezte, jelenleg pszichológia mesterképzését Interkulturális és interperszonális szakirányon folytatja. Alapképzése során az egyetem helyi Tudományos Diákköri Konferencián 1. helyezést ért el. Kortárs tanácsadóként és egy pszichoedukációs rendezvénysorozat főszervezőjeként tevékenykedik. Korábban részt vett a Pszinapszis szakmai programjának megszervezésében, jelenleg HR területen dolgozik. Írásaiban a mindennapi élet pszichológiájára helyezi a hangsúlyt, egészséges fejlődésű gyermekekre fókuszálva.

Tóth Rebeka 2016-ban diplomázott az ELTE pszichológia alapszakán. Jelenleg az ELTE pszichológia mesterképzés Tanácsadás és iskolapszichológia szakirányán tanul. Korábban dolgozott a Thyssenkrupp Presta Hungary-nél. Főbb kedvelt témakörei az iskola, a család és a művészeti nevelés.

Tóth Ticiána a pszichológia alapképzést Szegeden, a mesterképzést 2017-ben az ELTE a Fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirányon végezte. Az egyetem mellett több helyen önkénteskedett. A kutatói munka is közel áll hozzá, 2015-ben az Országos Tudományos Diákköri Konferencián is részt vett, társszerzős dolgozatából publikáció született. Szakmai érdeklődési köre főleg a serdülőkor, a média hatása a gyerekekre, valamint a családon belüli kapcsolatok.

A későbbiekben az olvasók a már megszokott színvonalon, hasonlóan elkötelezett, tudományosan igényes, közérthető cikkeket várhatnak az újonnan induló rovatunktól.

Köszönjük, hogy eddig is a Mindset Pszichológiát olvasták, maradjanak velünk!