A sikeres vezetésnek több összetevője is van. A szakértelem, a személyiség, az együttműködésre vagy épp a feladatok delegálására való képesség, az érzelmi intelligencia, a jó önismeret, s a felsorolást még hosszasan folytathatnánk. Egy fontos komponens azonban sokszor háttérbe szorul: a hitelesség. Mit is jelent hiteles vezetőnek lenni? Mi a hiteles vezetés kulcsa? Cikkünkből kiderül!

Kevin Cruse, a Forbes újságírója szerint a legtöbb vezető úgy gondol a munkájára, mint egy szerepre, amit el kell játszani. Nagyon magas beosztású személyek sokszor úgy érzik:

külön kell választaniuk a munkahelyi és a „civil” személyiségüket,

később pedig meglepődve tapasztalják, hogy beosztottaik nem bíznak bennük igazán. Érdemes feltenni a következő kérdést: hogyan is tudna bárki őszintén, teljes bizalommal fordulni egy olyan emberhez, aki maszkot visel? Valószínűleg a legtöbbünk nem fedi fel minden titkát a munkahelyén, nem oszt meg minden apró részletet magáról kollégáival, s ez így is van rendjén. A sosem hibázó, tökéletes és megközelíthetetlen vezető álarcát azonban igyekezzünk minél hamarabb ledobni!

A sebezhetőség az új erősség?

Dr. Brené Brown, a téma egyik elismert kutatója szerint a sikeres vezetés egyik legkritikusabb feltétele, hogy képesek legyünk felvállalni gyengeségeinket mások előtt. A kutató szerint, ha merünk sebezhetőnek mutatkozni a munkahelyünkön, az bizalmat kelt munkatársainkban. Valljuk be: a másik gyengeségeinek feltérképezése az első teendőink között szerepel egy új személy megismerésénél. Ha mindez nincs elzárva előttünk, sokkal közelebb kerülhetünk egymáshoz. Sebezhetőnek látni egymást a munkahelyen igazából annyit jelent, mint megmutatni az igazi énünk egy részét, emberinek látszani.

Igazi arcunk felfedése és félelmeink

Első lépésként hagyjunk fel a tökéletesség látszatával.

Ha egy kérdésre nem tudjuk a választ, azt vállaljuk őszintén. Merjünk segítséget kérni! Visszajelzéseket ne csak adjunk, de fogadjuk is el őket. Tanuljunk a kollégáktól! Ezek a lépések hatalmas változásokat hozhatnak. A hiteles vezetéssel kapcsolatos kutatások szerint az, ha erősségeink mellett sebezhető oldalunkat is vállaljuk, egy olyan környezetet és hangulatot teremt, amely a közösségiség, az empátia, a kreativitás és a bátor fellépés melegágya.

Ha mindez ennyi pozitív következménnyel jár, miért félünk mégis felfedni valós énünket, vállalni gyengeségeinket? Az ok egyszerű: már csak annak gondolatától is rosszul érezzük magunkat, hogy mások megismerhetik az eddig rejtett hibáinkat. Sebezhetőnek mutatkozni egyben azt is jelenti, hogy meg kell tanulnunk elfogadni a bizonytalanság érzését, amit egy-egy hibánkról szóló vallomás okoz, meg kell tanulnunk a kényelmes bújócska helyett bátornak lenni, és vállalni önmagunkat számunkra nem túl előnyös szituációkban is.

Brown szerint érdemes bevilágítani a felszín alá és feltárni, mi mögé rejtjük el munkahelyünkön a valós énünket: Perfekcionizmus? Cinizmus? Folyamatos kontroll? Ezek valóban remek rejtekhelyek a hibáink palástolására, ám csak a felszínen nyújtanak számunkra védelmet, a valóságban viszont gátat jelentenek a kollégákkal való kapcsolódásban.

Kényelmetlenül érzed magad? A jó úton jársz!

A komfortzónából való kilépés elsőre sosem kellemes. Felhagyni a kényelmet valami bizonytalanért nehéz, ám a legtöbbször megéri a kockázatot! A hiteles és így egyben a sikeres vezetés kizárja az állandó védekezés lehetőségét. Minél hamarabb érdemes belátni, hogy akárcsak a civil életünkben, a munkahelyünkön is emberből vagyunk, hozunk rossz döntéseket, tévedünk,

a tökéletlenség azonban, ha őszinteséggel párosul, csak szerethetővé tesz minket.

A hitelesség témakörét kutatók szerint autentikus vezetőnek lenni egyben azt is jelenti, hogy megengedjük kényelmetlenül éreznünk magunkat a hibáink után. Őszintén beszélni arról, ami nem sikerült, bizony nagy kihívás, sebezhetőnek lenni egyben azt is jelenti, hogy valószínűleg meg is sérülünk, de ilyen egy jó vezető: bátran vállalja magát, és nem bujkál a tökéletesség maszkja mögött.

***

A Mindset Pszichológia több, mint érdekes cikkek halmaza. Nem egyszerűen egy szaklap. Ebből a rövid animációs videóból megtudhatod, miről is szól valójában ez a páratlan platform!

https://www.youtube.com/watch?v=z-htXgkYeeE&feature=youtu.be