CBT INTENZÍV KÉPZÉS 1. FÉLÉV
2022.09.21. – 2022.12.14.

Semmelweis Egyetem,
Általános Orvostudományi Kar,
Klinikai Pszichológia Tanszék

A kognitív viselkedésterápia (CBT) világszerte a leginkább elterjedt bizonyítékokon alapuló pszichoterápiás irányzat, amelyet hatékonynak találtak a legkülönbözőbb pszichés és pszichoszomatikus zavarokban, a legtöbb pszichés betegség esetében ez az elsődlegesen választandó terápiás módszer. 

Jelen képzés célja, hogy a XXI. századi kívánalmaknak megfelelő, korszerű, bizonyítékokon alapuló tudást adjon pszichológusok és klinikusok számára, széles bemenettel, hogy elsajátítsák az egyik leghatékonyabb pszichoterápiás módszert és ezáltal hazánkban is szélesebb körben elérhetővé váljon a pszichés problémákkal küzdő egyre nagyobb populáció számára a korszerű pszichológiai ellátás.  

A négy féléves CBT intenzív képzés első féléve a CBT intenzív 1. Tematikája a kognitív viselkedésterápia elmélete és módszertana, terápiás készségfejlesztő és módszertani gyakorlatok, valamint esetmegbeszélések. A második félévben a CBT intenzív 2. erre ráépülve a legfontosabb pszichés zavarok, mint a szorongásos zavarok, depresszió, alvászavarok, szomatikus problémákhoz társuló pszichés zavarok, az elhízás, illetve az agresszivitás és negatív érzelmi állapotok CBT kezelése. A képzés mindkét félévben elméleti és gyakorlati vizsgával zárul, a második félév végén a résztvevők tanúsítványt kapnak a CBT intenzív tanfolyam elvégzéséről.  

A következő évben szupervíziót biztosítunk a terápiás munkához. A CBT intenzív tanfolyam és a szupervíziós év elvégzése után „CBT terapeuta” tanúsítványt adunk, amely feljogosítja a résztvevőket a CBT alkalmazására a képzettségüknek megfelelő szinten.

A képzés bemeneti feltétele: pszichológus diploma (elsődlegesen klinikai és/ vagy egészségpszichológia MA, MSc); klinikai szakpszichológusi, tanácsadó szakpszichológusi vagy pszichoterapeuta végzettség. 

A képzés vezetője: Prof. Dr. Perczel-Forintos Dóra, tanszékvezető egyetemi tanár, klinikai szakpszichológus, CBT kiképző pszichoterapeuta

Oktatók: Kiss Zsófia klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta; Zinner-Gérecz Ágnes, Kresznerits Szilvia, Antal-Uram Dóra és Györkös Eszter klinikai szakpszichológusok

Kreditpont érték egészségügyi dolgozóknak: 50 pont

Időtartam az 1. félévben: 56 óra, kéthetente szerdánként 9:00-17:00

Első alkalom: 2022. szeptember 21.

Maximális létszám: 40

Részvételi díj: 250.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 20.

Érdeklődés a képzés iránt és jelentkezési szándék jelzése: A cbtkepzes@mindsetpszichologia.hu e-mail címen.