Ki vagy te? Teljesen mindegy. Ki vagy te valójában? Na, az már sokkal érdekesebb! Ugye te is vágytál már arra, hogy kiéld kicsit azt az éned, amelyet nem igazán mertél eddig megmutatni a többségnek? Ha igen, akkor most eljött számodra a nagy pillanat, mert az NKM Art & Photo előhozza belőled a rejtett oldalad. Élményanalízisünk.

Hallottál már az énkomplexitás fogalmáról? Valószínűleg nem. Pedig felettébb érdekes. A személyiségpszichológusok tudniillik egy többarcú és meglehetősen összetett rendszerként írják le az énünket. Szerintük aligha lehet egyetlen szóval megválaszolni azt a kérdést, hogy „Ki vagy te?”. Egy kalandor. Egy művész. Egy harcos. Egy csábító. Egy vadász. Egy lázadó. Egy vezér. Egy végtelenül összetett személy.

Az énkomplexitás lényegében azoknak az „énrészeknek” a mennyiségét jelenti, amelyet a különböző szerepeinkben és kapcsolatainkban fejlesztünk ki. Az énösszetettség fogalma ennélfogva arra utal, hogy mennyire gazdag és szerteágazó az énképünk tartalma. Akinek magas az énkomplexitása, annak sok egymástól eltérő arca van, akinek pedig sok egymástól eltérő arca van, annak az önismerete, az önértékelése és a hangulata is kiegyensúlyozottabb.

Összetett személyiségnek lenni tehát egyáltalán nem előnytelen. Németh Kriszta és Rozgonyi Gergely pontosan tudja ezt. Ők ugyanis azok a fotóművészek, akik segítenek majd napvilágra hozni az egyik legbensőbb éned. Szóval ki akartál mindig is lenni? A végzet asszonya? Egy görög félisten? Egy vonzó pin-up girl? Egy csinos dandy? Az NKM Art & Photo számára semmit sem lehetetlen megvalósítani.

Tapasztald meg a titkos éned!

Mit kell tenned ehhez? Először is telefon vagy e-mail útján egyeztetned Krisztával és Gergellyel, majd pedig egy kissé mélyebben is magadba nézned. Ők mindenképp fognak ugyanis egy személyes találkozót kérni tőled, amely során egy kicsit jobban megismerkedhettek és kitalálhatjátok, hogy milyen stílus, téma, korszak és jelmez passzol leginkább a te személyiségedhez.

Ehhez persze némi bátorságra és önismeretre is szükséged lesz. Most igazán nem szabad szégyenlősnek lenned! Elvégre te is olyan képeket szeretnél, amelyek hitelesen adják vissza a vágyott, mégis rejtett énedet. Ne fogd hát vissza a képzelőerődet! Hagyd, hogy Gergely meglátásai és Kriszta megérzései segítsenek kihozni belőled a titokban tartott személyiségrészed.

A fényképek megvalósítása számodra már gyerekjáték lesz. A két fotóművész  ugyanis a helyszíntől kezdve a kellékekig mindent biztosítani fognak neked. Ennek köszönhetően fotózás közben egy olyan autentikus élményben lesz részed, amely során semmi miatt sem kell aggodalmat érezned – magadat is beleértve. Az NKM Art & Photo csapata ugyanis arról is gondoskodni fog, hogy mindvégig oldott és fesztelen legyen a hangulatod. Neked csak egyetlen dolgod van: légy önmagad!

Élményanalízis

Flow – 5/5

Úgy érzed, hogy rólad mindig csak rossz képek készülnek? Nem tartod magadat különösebben fotogénnek? Zavarba jössz, ha mások fényképezőgépet szegezned neked? Felejtsd el a félelmeidet! Gergely és Kriszta mellett teljesen be fogsz vonódni az élménybe.

Intenzitás – 5/4

Első ránézésre mindannyian azt hisszük, hogy a modelleknek könnyű dolguk van. Nekik elvégre csak pózolniuk kell a kameráknak. Nos, ez nem egészen igaz. Rá fogsz jönni, hogy a fotózás nagyon is aktív és mozgalmas munka!

Különlegesség – 5/5

Hacsak nem fotóznak téged rendszeresen, akkor biztosan nem volt még részed ilyesmiben. Az NKM Art & Photo csapatának köszönhetően nemcsak a külsőd, hanem az egész napod különleges lesz.

Inspiráció – 5/5

Létezik-e inspirálóbb dolog önmagunk megvalósításánál? Aligha. Ezáltal a fotózás által jócskán felturbózhatod az éned komplexitását. Rá fogsz jönni, hogy te sokkal több vagy egy kétdimenziós papírlapnál.

Megoszthatóság – 5/1

A képeket nyugodtan megoszthatod a többiekkel, a fotózást magát azonban semmiképp sem. Itt most neked kell a középpontban lenned. Ez az élmény elvégre csak és kizárólag neked lesz megtervezve. Élvezd hát ki teljesen!

Összegezve, azoknak ajánljuk az NKM Art & Photo Légy önmagad! fotózását, akik:

  • nem félnek egy teljesen új szemszögből is megmutatni magukat,
  • készen állnak felfedezni az egyik legizgalmasabb oldalukat,
  • szeretnék fokozni kicsit az énkomplexitásukat.

•••

Nézz a világra Pszichológus Szemmel! A Mindset Pszichológia formabontó rovatában az általunk megalkotott, tudományos alapokon álló módszer, az élményanalízis segítségével egy új látásmódot kívánunk átadni az olvasóknak. Szeretnénk, hogy cikkeink által mindenki könnyedén megtalálhassa a hozzá illő tevékenységet, amit így tudatosabban és mélyebben átélhet. A Pszichológus Szemmel rovatnak köszönhetően kitágítható a világról alkotott képünk horizontja. Az általunk kidolgozott élményanalízis módszertanának elméleti összefoglalója itt, dimenzióinak ismertetője pedig itt olvasható.