Szeretsz befolyásolni másokat? Gyakran sóvárogsz figyelemre? Mindent megteszel a győzelemért? Imádsz magadról beszélni? Kelj át velünk a sötétbe és ismerd meg azon vonásaidat, amelyekről talán még csak nem is tudsz! Miért? Mert a tudás jobbá tesz. Töltsd ki önismereti tesztünket és lépj ki velünk a fényre!

Sötét triád. Misztikusan hangzik, pedig három olyan vonást takar, amelyet kisebb-nagyobb mértékben mindannyian birtoklunk. A nárcisztikus személyek grandiózus önfényezők, akik mindennél jobban szeretik, ha ők vannak a középpontban. A machiavellista emberek a manipuláció mesterei: mindig tudják, mivel érhetik el céljukat. A pszichopátiás vonásokkal rendelkezőkre pedig szegényes empátia és erőszakos viselkedés jellemző.

E vonások birtoklása természetesen nem azt jelenti, hogy valami komoly probléma lenne velünk, s hogy társadalmunk megrontói lennénk. Sőt! A sötét triád elemeinek birtoklása sok esetben kifejezetten hasznos lehet számunkra, csak tudnunk kell, hogy mikor és miként használjuk fel őket. Jól szemléltetik ezt J. K. Rowling alábbi szavai: „Mindenkiben van fény, s némi sötétség is. A kérdés az, hogy mikor melyik részre hallgatunk”.

A sötét ötven árnyalata

Mitől leszünk sikeres vezetők vagy épp eredményes beosztottak? Hogyan tudunk meggyőzni valakit arról, hogy azt a terméket vagy szolgáltatást válassza, amelyet mi akarunk? Miként érjük el, hogy mások felfigyeljenek ránk a nagy versenyben? Mi módon állhatunk ki magunkért a leghatásosabban? A fenti vonások talán segíthetnek mindezek megvalósításában, s céljaink elérésében!

A Mindset szakújságírói összevontak néhány érdekes pszichológiai tesztet annak érdekében, hogy feltérképezzék sötétebbik énünk hatását életünkkel és munkahelyünkkel való megelégedettségünkre. Amennyiben kérdőívünk elején megadod e-mail címedet, személyes visszajelzést is küldünk eredményeidről! Segítségünkkel feltérképezheted, megismerheted és saját kézbe veheted sötét vonásaidat!

A tesztet itt érheted el!

A kitöltés nagyjából 20-25 percet vesz igénybe. Eredményeidről legfeljebb egy héten belül visszajelzést küldünk. Adataidat bizalmasan kezeljük. Sok sikert a felfedezéshez!

Nárcizmus, machiavellizmus, pszichopátia... Rád melyik jellemző?

A Mindset Pszichológia szerkesztőségének nevében a cikket írta: Danka Bianka és Patterman Péter.