Buda Klaudia

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Kapaszkodókat gyártunk s mire eszmélünk: kész is a ketrec. - Fodor Ákos”

Buda Klaudia vagyok, pszichológus, iskolapszichológus. A pszichológia alapképzést Kolozsváron végeztem a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen, mellyel párhuzamosan egy pszichológia-oktatói diplomát is szereztem. Ezután mesterképzésemet Budapesten végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Azóta iskolapszichológusként dolgozom egy általános iskolában és egy gimnáziumban.

Iskolapszichológusi munkám során számos tinédzser- és fiatalfelnőttkori problémával dolgoztam, de emellett sok szülő is megkeresett gyermeknevelési kérdésekkel. Ennélfogva majdnem minden korosztállyal és számtalan jellegű nehézséggel találkoztam, mely tapasztalatokat hatékonyan hasznosíthatom tanácsadói munkámban. Konkrét témák, területek, melyekkel eddig dolgoztam és szívesen dolgozom klienseimmel a továbbiakban is:

  • önismeret, önértékelés fejlesztése
  • stresszkezelés
  • életvezetés
  • időbeosztási nehézségek
  • maximalizmus, teljesítményszorongás
  • pályaorientáció, pályaváltás
  • szociális és kommunikációs készségek fejlesztése
  • családi nehézségek
  • gyermeknevelési nehézségek.

Azonban gyakorlatilag bármilyen nehézséggel, elakadással, kérdéskörrel megkereshetnek, és együtt megtaláljuk a megoldáshoz vezető utat.

Munkámban fontos számomra, hogy biztonságos, elfogadó közeget biztosítsak klienseim részére, illetve, hogy megtaláljam a személyiségükhöz, ritmusukhoz, nehézségeikhez illeszkedő szemléletet és pszichológiai eszközöket, melyeknek köszönhetően a kliens meg tud nyílni, át tudja magát adni a közös munkának. Ennek eredményeképpen alakulhat ki a gördülékeny közös munka, mely során segíthetek kérdéseik, nehézségeik feltárásában, jobb megértésében és az azokra való válasz, megoldás megtalálásában.

Szintén fontosnak találom, hogy én magam is részt vegyek szakmai és magánéleti önismereti folyamatban, így a kiegyensúlyozott szakmai munkámat rendszeres önismeret és szupervízió is támogatja.

képzései és képesítései

Viselkedéselemző BA

Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Pszichológia és Neveléstudományok Kar, Kolozsvár

2016-2019

Pszichológiatanár BA

Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Pedagógiai modul, Kolozsvár

2016-2019

Okleveles pszichológus MA

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pszichológiai és Pedagógiai Kar

2019-2021

szakmai tapasztalat

Szabadidő-asszisztens

FortSchritt Starnberg, Németország

2018

Fizikai és értelmi akadályozott személy szabadidejében való segítése, felügyelete, általa preferált program szervezése és megvalósítása.

Önkéntes munka

Gyermekkori Pszichés Zavarok Kutatócsoport, ELTE

2019-2020

Pszichés zavarok kérdőíves felmérése tinédzsereknél "#Maradjotthon - hogy bírod?" projekt

Iskolapszichológus

Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola, Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium

2021-

Egyéni foglalkozás, tanácsadás diákoknak, szülőknek, tanároknak; Csoportfoglalkozások tartása; Szakmai anyagok, programok összeállítása; Kapcsolattartás, szervezés, adminisztráció

beszélt nyelvek

angol

román

érdeklődés

olvasás

sport, tánc

köszönetnyilvánítás

577

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180