Jankovits Szidónia

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. Weöres Sándor”

Kiskoromtól kezdve foglalkoztatott az a kérdés, hogy ki vagyok én, mitől leszek boldog vagy boldogtalan, miért érzem magam idegesnek vagy irritáltnak bizonyos helyzetekben, vagy éppen miért vagyok bizonytalan. Hosszú önismereti utam során néhány kérdésre választ kaptam, de kaptam sok új kérdést is. Abban pedig biztos vagyok, hogy ezek a kérdések visznek előre. Minél többet tudok magamról, minél jobban értem a működésem, annál stabilabban gyökerezem az életembe, és annál hatékonyabban alakítom azt. 

Pszichológiai tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetemen, illetve egy kis kitérővel Olaszországban végeztem. A pszichológiai képzés alatt különösen azok az irányzatok lelkesítettek, amelyek a személyiség fejlődését, az identitásképződés, illetve egzisztenciális kérdéseket helyeztek a középpontba. Olyan kérdések mint, hogyan találhatunk értelmet életünkben, hogyan találhatjuk meg és mozgósíthatjuk erőforrásainkat. 

Pszichológusként abban tudok segíteni, hogy közös erővel azonosítsuk azokat az elakadásokat, amelyek hátráltatnak életünk kiteljesedésében, céljaink elérésében vagy kapcsolataink minőségi mélyítésében. 

Főbb témák, amikkel dolgozom: 

  • önismeret, önértékelés fejlesztése
  • identitáskrízis 
  • beilleszkedés; külföldre költözés, hazatérés nehézségei
  • kapcsolati problémák (pár-, család-, vagy szülőkkel való kapcsolódás nehézségei)
  • bántalmazás, trauma feldolgozása
  • transzgenerációs minták
  • munkahelyi problémák

Munkám során gyakran sématerápiás eszközökkel dolgozom, de szerepet kap az analitikus és rendszerelméleti gondolkodás is. Munkám minőségét rendszeres szupervízióval és önismerettel igyekszem szinten tartani. 

 

képzései és képesítései

Sémakonzultáns jelölt

ISST (Nemzetközi Sématerápiás Egyesület)

2023-folyamatban

A sématerápia mindenki számára hasznos lehet, aki szeretné megismerni az életét irányító, ismétlődő gondolkodási minták eredetét, s szeretné felülírni azokat. A sématerápiában főleg érzelmekkel dolgozunk, az önmagunk és mások iránt érzett - eredendően gyakran téves és torzító - érzelmeket próbáljuk azonosítani és megdolgozni úgy, hogy az egy egészséges és reális képet mutasson. Sémakonzultáns képzésemet Bálint Andrea séma-kiképző mellett végzem, a Nemzetközi Sématerápiás Egyesület akkreditált sématerapeuta képzési programjában.

Segítő munka a párkapcsolati erőszak áldozataival és gyerekeikkel

NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen)

2023

Az intenzív képzés során megismertem és képessé váltam felismerni a bántalmazó kapcsolati dinamikát. Ami által hatékony segítséget tudok nyújtani azoknak, akik kapcsolataikban bántalmazást élnek meg, legyen az érzelmi, szóbeli vagy fizikai. Hiszem, hogy van kiút! A képzésnek köszönhetően úgy érzem megtanultam, milyen erőforrásokra támaszkodhatunk az újrakezdés érdekében, és hogyan tudunk majd újra, egészséges kapcsolatokat kialakítani.

Okleveles pszichológus (pszichológia mesterképzés)

Károli Gáspár Református Egyetem

2020-2022

A mesterképzés alatt főként az emberek közötti, rendszerszemléleten alapuló terápiás lehetőségeket volt szerencsém elsajátítani, ami mély belátást nyújtott abba, hogy megértsem egy lelki problémaként jelentkező tünet gyakran a személy és környezetének közösen fenntartott dinamikájából ered. Az embert nem tudjuk környezetétől, családjától, barátaitól elszigetelve megérteni.

Pszichológia alapképzés

Károli Gáspár Református Egyetem

2016-2020

Az alapképzés során mélyrehatóan megismertem a különböző pszichológiai iskolákat, elméleteket, terápiás irányzatokat. Az ember testi és szellemi működésének alapjait, és a szociális környezet hatását minderre.

Szabad bölcsészet (Filmelmélet, filmtörténet szakirány)

Milton Friedmann Egyetem

2010-2013

Bölcsészként a filozófiától, a metafizikán át, a vallástörténetig minden olyan kulturális és tudományos művel megismerkedtem, ami az emberiséget foglalkoztatja. Filmelmélet specializáción különösen érdekelt a filmek pszichológiai dimenziója, milyen lélektani elemeket jelenítenek meg a vásznon, s ez hogyan hat a nézőre. A pszichológiával is itt találkoztam először akadémiai szinten, mely meghatározó lett további tanulmányaim alakulására.

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Pszichológia

2023-

Pszichológusként egyéni tanácsadásokat és csoportos fejlesztéseket végzek szupervíziós támogatással.

Pszichológus koordinátor

Mindset Pszichológia

2022-

A Mindset Tanácsadó Központ koordinátoraként a szervezet operatív teendőit tartom kézben. A csoportvezetői szerep nagyon közel áll hozzám, s munkám során igyekszem mind a kollégáim, mind a szervezet szakmai érdekeit szem előtt tartani. Számomra az egyik legizgalmasabb dolog az, amikor látom milyen innovatív, s szakmailag kiemelkedő eredményeket hozunk létre.

beszélt nyelvek

ENGAngol

HUNMagyar

FRAFrancia

érdeklődés

Kultúra-, vallástörténet

Zene, zenetörténet

Filmművészet

Fotóesztétika

Növénygondozás

köszönetnyilvánítás

70

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180