A pletykát általában negatív jelenségként könyveljük el. Ez nem véletlen, hiszen leggyakrabban önös érdek áll mögötte; egy sokak által használt stratégia arra, hogy jobb színben tűnjenek fel mások előtt. Egy hátsó szándékkal elhintett féligazság egy munkatársunkról, egy alaptalan hír továbbadása egy ismerősünkről… Létezik egyáltalán olyan ember, akinek ne lenne személyes tapasztalata a témában? Lehet, hogy a felszínen elítéljük a jelenséget, ám mégis életünk része, pont ezért nem árt, ha megértjük a lélektani hátterét. Mit gondol a pletykáról az evolúciós pszichológia? Hogyan profitálhatunk az ártalmatlan verziójából vállalati környezetben? Tóth Nikolett pszichológus írásából kiderül.

A pletykára nem szabad egy feltétlenül kerülendő, ördögtől való dologként tekintenünk. Gondoljunk csak bele: ez jelenti társas működésünk egyik sarokkövét! Természetesen több verziója is ismert, a kizárólag öncélú, másokat bántó szóbeszédtől kezdve az ártalmatlan, más személyes életét érintő beszélgetésig. Az előbbi romboló, könnyen tönkreteheti a munkahelyi hangulatot, az utóbbi azonban kimondottan építő lehet.

Evolúciós pszichológusok a pletyka nyomában

Az evolúciós pszichológusok szerint az, hogy szeretünk mások életével foglalkozni, az őskori agyunk egy mellékterméke. A tudósok szerint őseink kis csoportokban éltek, és közelről ismerték egymást. A túlélés érdekében együtt kellett működniük a csoporttagokkal, ugyanakkor egymás vetélytársai is voltak a szűkös erőforrások, illetve a partnerek megszerzését illetően. Őseink az életben maradás érdekében nagyon sokat foglalkoztak azzal: „Vajon ki számít megbízhatónak?” vagy „Ki lenne számomra a legmegfelelőbb társ?”. Ebben a környezetben elengedhetetlen volt, hogy a csoporttagok minél többet megtudjanak egymásról, hiszen ezeken az információkon múlott az életük. Azok pedig, akik a legjobbnak bizonyultak ezen információk megszerzésében, értelmezni, előrejelezni és befolyásolni tudták mások viselkedését, összességében pedig sikeresebbek lettek mindenki másnál.

Társas lényként tehát nem véletlen, hogy a pletykára vagyunk huzalozva.

Aki kimarad, az lemarad?

A titkok megosztása jelenti az egyik leggyorsabb módját a társas kapcsolódásnak. Ma azok a személyek, akik eszközként tudják használni a pletyka enyhébb verzióit, befolyásos és népszerű tagjai lehetnek a csoportjuknak. Jó kapcsolatot tartanak fenn az emberek széles hálózatával, ugyanakkor tájékozottak is: tudják, mi történik a csoportban.

Másfelől viszont az a személy, aki nem része például az irodai pletykahálózatnak, kívülállóvá válhat – valakivé, akiben nem bízik a csoport.

A munkahelyi környezetben kutatók rámutattak, hogy az ártalmatlan pletyka a kollégákkal a csoportok kohézióját és a morál erősítését eredményezheti. Ezen felül az újonnan érkezők számára is hasznos lehet: segít a szocializációban, felfedi a csoportnormákat, értékeket, továbbá világossá teszi, hogy mi számít elfogadhatónak és mi nem ebben a környezetben.

A pletyka mint a munkamorál alapja?

A pletyka célpontjává válásától való félelem a munkahelyen pozitív erővel is bírhat: gátat szabhat a csalóknak, illetve a mások erőfeszítéseiből nyerészkedőknek, mert viselkedésük nem marad titokban. Ilyen esetekben a pletyka a felelősségre vonás esélyeit erősíti, amely hosszútávon segíti kiszűrni azokat, akik hátráltatják a csoport munkáját, vagy éppen nem érdekeltek a szervezeti célok elérésében.

Összességében tehát elmondható, hogy a pletyka enyhébb formáit nem kell, sőt nem is lehet kiirtani a vállalati környezetből. Szociális lényként

alapvető igényünk, hogy minél több mindent megtudjunk a környezetünkről.

Szervezeti közegben pedig mindez komoly előnyt jelenthet minden fél számára. Fontos azonban különbséget tennünk az ártalmatlan és a bántó, kizárólag önös érdekek által vezérelt, rosszindulatú szóbeszéd között. Utóbbi esetben azonnal közbe kell lépnünk – akár vezetőként, akár kollégaként –, másképp könnyen megtörhet a bizalom.

***

A Mindset Pszichológia több, mint érdekes cikkek halmaza. Nem egyszerűen egy szaklap. Ebből a rövid animációs videóból megtudhatod, miről is szól valójában ez a páratlan platform!

https://youtu.be/z-htXgkYeeE