Az utazás az egyik legjobb dolog a világon. Új helyeket fedezel fel, megismersz új embereket, kultúrákat és felejthetetlen élményeket szerzel, azonban minden felnőtt ember életében vannak kötelességek, mint például a munka. Nemegyszer lehet látni újságokban, Interneten, hogy bloggerek, újságírók, fotósok, marketingesek, webfejlesztők a világ minden tájáról dolgoznak egy hordozható számítógép segítségével. Ebben a bejegyzésben tippeket, ötleteket és történeteket fogok megosztani, hogy hogyan utazd körbe a világot, miközben dolgozol.

Az első és legfontosabb, amit tudnod kell, hogy nem kell sok pénz ahhoz, hogy elkezd a munkádat ebben a formában. Az sem mindegy, hogy a világ melyik pontját tűződ ki magadnak célul: például Észak-Európában a megélhetési árak sokkal magasabbak, mint Ázsiában. A legtöbb ember, aki belevág ebbe az életformába először Balira vagy Thaiföldre megy, hiszen sokkal kevesebb pénzből élhet magasabb színvonalon és rengeteg hozzá hasonló emberrel találkozhat, akik ugyanezt a munkaformát választották. Nagyon sokszor az első lépés egymás tanítása majd ezután kezdenek el a felek együtt dolgozni és

nemegyszer életre szóló barátságok is születnek.

Rengetegszer hallottam már erről az életvitelről, de sosem volt közvetlen ismerősöm, aki ezt az életet választotta. Igazán akkor kezdtem beleásni magam a témába, amikor egy új munkatárs érkezett a cégünkhöz és elkezdett magáról mesélni. Három éve dolgozik ilyen formában, körbejárta egész Indonéziát és Európát. Rengeteget tanult ez idő alatt nem csak a különböző kultúrákról, országokról, emberekről, hanem megismerte önmagát és a képességeit is. Minden reggel boldogan ébredt fel, kíváncsian várva, hogy aznap milyen különleges helyen tud dolgozni és milyen új kalandban lesz része. Talán a legnagyobb előny ebben az életformában, hogy nem vagy időkorlátokhoz kötve, bármikor és bárhonnan tudsz dolgozni, csak egy laptopra és széles sávú Internetre lesz szükséged.

Rengeteg képességedet tudod fejleszteni, hiszen a kitartáson és az önállóságon kívül más dolgokra is szükséged van egy ilyen kalandhoz. Például, tudj tanulni különféle videókból, blogokról, fórumokról és használni tudd a megszerzett tudást a munkád során. Iszonyatosan jól hangzik, hogy körbeutazhatod a világot, megismerhetsz csodálatos helyeket, embereket. Azonban szem előtt kell tartanod, hogy a legtöbb ember, aki ezt azt életformát választotta

nem tud ebben a stílusban 5-7 évnél tovább dolgozni.

Hiszen mindenkinek szüksége van egy állandó környezetre, ahol biztonságban érezheti magát és amire otthonként tud tekinteni.