Bognár Dóra

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“A modern társadalom arra tanít, hogy elhatárolódjunk érzelmeinktől, pedig a gyógyulás kulcsa a legmélyebb érzéseinkkel való kapcsolatteremtésben rejlik. – Máté Gábor”

Bognár Dóra vagyok, okleveles pszichológus. Tanulmányaimat Hollandiában, a Leideni Egyetemen végeztem, ahol már a képzés során mélyreható gyakorlati ismereteket szereztem a pszichológiai tanácsadás terén. 

Már gyerekként is kiemelkedően átéreztem a körülöttem levő emberek érzelmeit, és természetesen jött, hogy értő figyelemmel és ítélkezés nélkül forduljak a környezetem felé. Amióta megismerkedtem a pszichológia tudományával, egyfajta varázslatként tekintek rá, mely képes embereket kiemelni legmélyebb fájdalmukból és átsegíteni őket legnehezebb elakadásaikon. 

Tanulmányaim mellett mélyen elmerültem az önismeretben, az önfejlesztésben és saját elakadásaim feldolgozásában is, így lassan világossá vált, hogy a pszichológia nem könnyű varázslat. Sokszor nehéz és kitartó munkát igényel a résztvevő felektől, hiszen szembe kell néznünk félelmeinkkel, vágyaink útjában álló akadályokkal és ahogy Máté Gábor magyar-kanadai pszichológus is megfogalmazta, elkerülhetetlenül a legmélyebb érzelmeinkkel is. Ez egyszerűnek nem egyszerű, de a végeredmény valóban varázslatos lehet. 

Saját élményeim és tapasztalataim révén otthonosan mozgok a maximalizmus, kiégés, önértékelés, önelfogadás és öngondoskodás területein. Emellett mindig fontos volt számomra az egészséges életmód és az egészségfejlesztés, ami a mesterszakos specializációmban is megmutatkozik. Célom, az egészség és a jóllét holisztikus megközelítése, mert hiszem, hogy a mentális és fizikai egészség elválaszthatatlan egységet képeznek. 

képzései és képesítései

Okleveles pszichológus

Leideni Egyetem - Egészség és Orvosi Pszichológia Specializáció (MSc)

2018-2022

Mind az alap mind a mesterképzésemet a hollandiai Leideni Egyetemen végeztem el, angol nyelven. Az alapképzés során átfogó pszichológiai és kutatásmódszertani tudást szereztem, míg a mesterszakon már nagyon gyakorlatias, készségalapú oktatásban volt részem, ami kiterjedt egyrészt alapvető terápiás módszerekre, másrészt pedig az egészségfejlesztés és krónikus betegségekkel való megküzdés pszichológiai támogatására.

Csoportos Fitnesz Instruktor - Felnőttképzés

ART Edzőképzés

2023-2024

Pszichológiai tanulmányaimat kiegészítve elvégeztem egy csoportos fitnesz instruktor képzést annak érdekében, hogy a mentális és a fizikai jóllét elválaszthatatlan egységét munkám során mind a két irányból meg tudjam közelíteni.

szakmai tapasztalat

Szakmai gyakorlat

Leideni Egyetem

2022

Egyetemi képzésem során szakmai gyakorlatként az egyetem diákjai közül kiválasztott önkéntes jelentkezők valós nehézségein dolgozva tapasztalhattam meg az egyéni tanácsadás folyamatát, amit az első pillanattól kezdve nagyon otthonosnak és autentikusnak éltem meg.

Szakmai referens

DayMed Kft.

2022-2024

A DayMed Kft-nél egészségpszichológusként, krónikus betegséggel élők betegséggel való megküzdését, illetve életmódváltását elősegítő programok kapcsán töltöttem be szakmai tanácsadói szerepet.

beszélt nyelvek

ENGangol

érdeklődés

természet

tánc-sport

olvasás

egészséges életmód

új hobbik kipróbálása

köszönetnyilvánítás

16

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180